3954
12:20 12.122016

Вища ліга Закарпаття з футболу: команди за межами топ-5

Спорт 1608

Шостим чемпіонат області завершив ФК «Берегово». Футболісти цієї команди до останнього претендували навіть на 4-те місце, однак поступилися «Середньому». Загалом берегівчани провели чемпіонат рівно. Не було якихсь високих злетів, а потім прикрих падінь. У першому колі вдалося вибороти 18 очок. Другу ж частину «Берегово» пройшло краще й додало до своєї скарбнички 21 очко. Беззаперечно, найяскравішою звитягою була перемога над «Ужгородом» (1:0). Ефектними ж виявилися і перемоги над «Боржавою» (6:0) та «Поляною» (7:1). Важливо також те, що футболісти цієї команди не поступилися сусідам по турнірній таблиці. Дві нічиї з «Дийдо» (1:1, 0:0), та 4 набрані пункти у грі з «Вільхівцями» (2:1, 2:2). Загалом «Берегово» частіше себе показувало з кращої, аніж гіршої сторони. Звичайно, протистояти лідерам ще важкувато, та попсувати нерви командам поза призовою трійкою цілком до снаги.

dsc_8338

Приємно вразили «Вільхівці». Новачок Вищої ліги виявився міцним середняком. Команда з Тячівщини протягом сезону здобула 10 перемог, 4 рази розписала мирову та 10 разів поступилася. Вдало зіграли з «Боржавою» (5:1), «Дийдо» (4:1), «Поляною» (5:1),«Середнім» (1:0, 0:0) та «Минаєм» (1:1). Однак наприкінці чемпіонату підопічних Бучка почало лихоманити. В останніх 7 поєдинках «Вільхівці» здобули всього 3 очки, що унеможливило боротьбу за топ-6.

8-ме місце «Мункача» за підсумками сезону виявилося доволі несподіваним. За багатьма прогнозами, колектив з міста над Латорицею мав боротися щонайменше за п’ятірку. Команда мало забивала – 29 м’ячів, а це всього 1,2 гола за матч; та багато пропускала – 44 м’ячі (1,8 за гру). Великої кількості яскравих поєдинків видати мукачівцям не вдалося. Та й загалом, після важко здобутих, досить сенсаційних набраних очок, як ото у грі з «Ужгородом» (1:1) або «Минаєм» (3:2), ішли невиразні поєдинки з ФК, розташованими нижче в турнірній таблиці. У колективу є потенціал, проте така позиція в цьогорічному чемпіонаті – це максимум для «Мункача».

Ще дві команди можна віднести до середнячків – «Оболонь» (Хуст) та «Спартакус» (Ужгород), котрі розташувалися на 9-й та 10-й сходинках відповідно.

Хустський колектив набагато краще провів першу частину чемпіонату, в якій вдалося здобути 17 очок із 28 набраних. Команда в окремих поєдинках показала високий рівень гри. Вболівальники «Оболоні» повинні подякувати своїм футболістам за дві мирові з «Дийдо» (1:1, 1:1), перемоги над «Боржавою» (6:1), «Бужорою» (6:2), «Поляною» (5:0), та двічі над бронзовим призером «Минаєм» (3:0, 1:0).

«Спартакус», за прогнозами деяких фахівців, мав опинитися на куди вищій позиції, та все склалося за дещо іншим сценарієм. Команда часто припускалася помилок за що й втрачала очки. В окремих матчах підопічні Слюсара демонстрували якісний футбол, як-то у грі із «Севлюшем» (1:1), «Ужгородом», «Середнім» (3:1), та «Минаєм» (2:2), а ось у поєдинках із менш іменитими суперниками чомусь втрачали залікові бали.

«Поляна» та «Боржава» (Довге) – дві рівні команди. Обидва колективи здобули по 16 очок і ділять 11-12 місця. Статистика забитих-пропущених м’ячів краща в полянців – 35:83. У довжанців – 22-84. В очних зустрічах команди обмінялися перемогами. У Поляні перемогли господарі 4:0, а в Довгому – «Боржава» (2:1). Колектив з Іршавщини досить несподівано переграв «Мункач» (3:0) і розписав мирову із «Середнім». Свалявці ж здивували звитягою над «Мункачем» (3:0) та нічийним результатом із «Дийдо». Їхні турнірні місця за підсумками сезону збігаються з рівнем футболу, котрий вони демонструють.

А беззаперечним аутсайдером є іршавська «Бужора». Футболісти цієї команді тільки двічі були в ролі переможців. Спочатку в грі із «Боржавою» (1:0), а згодом із «Вільхівцями» (1:0). А про поразку із двозначним рахунком і згадувати не хочеться. У підсумку, останнє місце у Вищій лізі.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
У Мукачеві виявили нетверезого водія, який створював аварійні ситуації
18:22
Всі новини