4150
13:13 4.012017

Підсумки футбольного року на Закарпатті

Спорт 1640

Прихід 2017-го ще й ще раз дає привід поглянути на те, що хорошого було в 2016-му (погане ж згадувати зась!).

dsc_6483

Не претендуючи на істину в останній інстанції, усе ж виокремлю окремі світлі миттєвості, які дають підстави присвоїти почесні титули тим чи іншим заходам, процесам, явищам.

Змагання року

Без сумніву, виокремлюємо чемпіонат області з футболу у вищій лізі. За високим рівнем організації, якісною матеріальною базою, зарядом суперництва й видовищністю минулого року це були дійсно кращі змагання в краї.

Будівництво року

У зазначеній номінації відзначу зведення й реконструкцію стадіонів на Закарпатті. Навряд в Україні знайдеться ще така область, де в містах і селах стільки зроблено для розвитку матеріальної бази клубів. Згадаймо зусилля спонсорів, функціонерів, будівельників та інших працівників, які добре попрацювали (чи й продовжують працювати!) в Минаї, Ужгороді, Середньому, Виноградові та інших населених пунктах області.

Досягнення року

Скажемо велике спасибі нашим ветеранам. У чемпіонаті України вони зуміли стати володарями всіх трьох комплектів медалей: золотих із-поміж гравців віком 60 років і старші, срібних та бронзових серед футболістів «50+». Відповідно це команди з Коритнян (Ужгородський район), Мукачева та Ужгорода. Молоді є на кого рівнятися!

Захід-надія року

Окремо слід виділити й змагання ДЮФЛ Закарпаття. Хоч у дитячо-юнацькому футболі проблем ще вистачає (власне, і формат зазначеної першості перебуває в стадії реформування), але сам факт, що за складних економічних умов удалося повноцінно організувати суперництво між командами різних вікових груп, забезпечити спортивні заклади транспортом, заслуговує на увагу.

Захід-популяризатор року

Тут, безперечно, поза конкуренцією проведення фіналу чемпіонату ДЮФЛ України і турніру на честь Андрія Гаваші. У них змагалися відповідно кращі команди країни та із-за кордону, котрі гідно могли оцінити зусилля організаторів щодо забезпечення учасникам якісних полів, умов проживання та відпочинку. А це неабияк зміцнило футбольний авторитет Закарпаття.

Клуб року

На це звання, переконаний, заслужили два ФК – «Ужгород» і «Севлюш». Перший тому, що активно розвивав інфраструктуру, показав неймовірний футбол і став чемпіоном області. А другий практично так само: виграв «срібло», а юнаки ще й «золото», та модернізував власну базу.

Районна федерація року

На цей титул, мабуть, найбільше заслужила Іршавська РФФ. Насамперед завдяки умінню тримати виклики сьогодення, розвивати дитячий футбол та постачати якісних арбітрів.

Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах