4475
16:57 10.022017

В Ужгороді розповіли про міжнародний турнір та майбутню льодову арену

Спорт 2284

Сьогодні, 10 лютого, в Закарпатській ОДА відбувся брифінг організаторів міжнародного турніру з хокею, котрий розпочнеться вже завтра.

IMG_4207

Вступне слово взяв начальник управління молоді та спорту ОДА Віталій Ерфан: «Досить тривалий час хокей у Закарпатській області був малорозвинений, але зараз він набирає обертів. Вже відкрите відділення хокею в обласній спортивній школі, де займається 90 дітей».

Президент федерації хокею Закарпаття Василь Ябрик зазначив: «Цього року ми відзначаємо дві ювілейні дати – це 70 років ХК «Спартак» та 100- річчя закарпатському хокею. З такої нагоди було вирішено провести міжнародний турнір, участь у якому візьмуть 6 команд, серед яких дві – закарпатські».

«Для мене це радісна подія, адже у цьому турнірі братимуть участь ті хлопці, з якими я грав ще у 70-их роках. Хокей нас об’єднав. Сьогодні нам за 50, а ми досі граємо», – розповів ветеран закарпатського хокею Ігор Черкашин.

На запитання про шанси представників Срібної Землі Василь Ябрик відповів: «Коли подивився на список словацьких хокеїстів, то мені стало трохи моторошно, але сподіваюся що ми зможемо потрапити до трійки найкращих. Всі наші гравці налаштовані на перемогу».

На брифінгу також йшлося про майбутню льодову арену в обласному центрі. На сьогоднішній день вже завершився етап розробки проекту з чеською архітектурною компанією. «Якщо все буде йти за планом, то наприкінці 2017 року матимемо каток, який буде частиною великого проекту. Ця арена даватиме можливість усім любителям цього виду спорту проводити на якісному льоду 7-8 місяців у рік. А у той час як льоду не буде, то арена виконуватиме функцію культурно-масових заходів (там можна буде проводити вистави, концерти, ярмарки…). Функціонування 12-и роздягалень

дасть можливість проводити турніри. Також ми будемо запрошувати закордонні професійні клуби проводити у нас тренувальні збори, адже 2 роздягальні будуть зроблені таким чином, аби була вся необхідна інфраструктура, а саме: масажний кабінет, кабінет лікаря, невелика сауна. Варто звернути увагу, що на арені будуть облаштовані 400 місць для сидіння, а також близько 500 вболівальників зможуть розташуватися на балконі по периметру всієї ковзанки» – розповів Василь Ябрик.

Розклад поєдинків міжнародного хокейного турніру можна побачити на афіші.

Олег МИКИТА

афіша хокей

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини