4553
10:28 14.022017

Хокейне свято в Ужгороді вдалося на славу

Спорт 2993

Протягом двох днів, 11–12 лютого, на ужгородському «Ice land» проходив міжнародний хокейний турнір, приурочений до 100-річчя закарпатського хокею.

IMG_4361

Участь у змаганнях узяли шість колективів, серед яких два представники Срібної Землі – «Спартак» та «Закарпатські ведмеді», інші ж – Словаччини. Загалом клуби були поділені на дві групи по три команди в кожній.

Закарпатці вже з перших поєдинків підтверджували статус господарів. «Ведмеді» в матчі-відкритті здолали «Sobrance» 3:0, а «Спартак» переміг ХК «Snina» 6:1. Та вдовольнятися однією перемогою жоден із закарпатських колективів не хотів, і вони продовжили приносити вболівальникам позитивні емоції. Так, «Закарпатські ведмеді» завдяки звитязі над братиславським «Porshe» (4:1) гарантували собі першу сходинку в групі. Завершали цей ігровий день «Aligators» та «Спартак». Команди продемонстрували рівну гру, тож усе вирішувалося в серії булітів, де влучнішими виявилися ужгородці.

У першому півфіналі зійшлися «Закарпатські ведмеді» та «Aligators». На льоду точилася завзята боротьба, і градус гри весь час тільки збільшувався. Подекуди команди припускалися помилок у захисті, проте й напад не завжди відігравав на всі сто відсотків. Але підтримка вболівальників допомогла господарям здобути путівку до фіналу. У поєдинку «Спартака» та «Porshe» забитих шайб було куди більше. Обидва ХК демонстрували відкритий атакуючий хокей, що часто приносив бажаний результат. У підсумку сильнішими виявилися ужгородці (7:4), які забезпечили чисто закарпатський фінал.

Та головному поєдинку передувала гра за 3-тє місце. «Aligators» за багатьма параметрами перегравав своїх співвітчизників із «Porshe» і зумів здобути переконливу перемогу 5:1, а разом з тим і «бронзу» міжнародного турніру.

Фінальна гра («Спартак» – «Закарпатські ведмеді») вже зі старту підтвердила статус найбільш видовищної. «Спартаківці» двічі протягом першого періоду виходили вперед, проте через якийсь час суперник установлював паритет. Друга третина зустрічі вийшла менш результативною. Тільки одна забита шайба на рахунку гравців «Спартака». У завершальній 15-хвилинці також спостерігалася перевага червоно-білих, які довели справу до перемоги 5:2. Таким чином «Закарпатські ведмеді» вдовольнилися «сріблом», а ХК «Спартак» став тріумфатором міжнародного турніру.

Протягом двох змагальних днів ужгородський «Ice land» відвідало чимало вболівальників хокею. Часом було навіть замало місця, аби близько спостерігати за гарячими баталіями, однак через певний час це питання буде вирішено.

Згаданому турніру передувала прес-конференція організаторів змагань, де президент Федерації хокею Закарпаття порушив питання щодо майбутньої льодової арени в місті над Ужем. «На сьогодні вже завершився етап розробки проекту з чеською архітектурною компанією. Якщо все йтиме за планом, то наприкінці 2017 року матимемо каток, який буде частиною великого проекту. Арена даватиме можливість усім любителям цього виду спорту проводити на якісному льоду 7–8 місяців на рік, а в інший час слугуватиме для культурно-масових заходів (там можна буде організовувати вистави, концерти, ярмарки). Функціонування 12 роздягалень дасть можливість влаштовувати турніри. Також ми будемо запрошувати закордонні професійні клуби на тренувальні збори, адже дві роздягальні матимуть усю необхідну інфраструктуру, а саме: масажний кабінет, кабінет лікаря, невелику сауну. Варто звернути увагу, що на арені будуть облаштовані 400 місць для сидіння, а також близько 500 уболівальників зможуть розташуватися на балконі по периметру всієї ковзанки», – розповів Василь Ябрик.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини