4620
08:58 20.022017

Спорт 3266

Традиційний турнір з міні-футболу пам’яті загиблих воїнів, у якому брали участь 12 команд, проходив сьогодні в Ужгороді, у спорткомплексі «Юність». Захід, який відбувається уже 21-ий раз, започатковували колись до річниці виведення військ із Афганістану та пам’яті воїнів-афганців. Нині це – вшанування пам’яті ввійськовослужбовців, які загинули в афганській війні, та бійців, що віддали своє життя на сході України у зоні проведення АТО. Учергове турнір організувала Всеукраїнська асоціація «Афганці Чорнобиля».

12

Голова Ужгородського відділення цієї організації Олександр Котик подякував усім, хто долучився до проведення заходу, який, власне, не лише спортивний, а має благодійну мету: надання матеріальної допомоги вдовам та інвалідам афганської війни та вдовам загиблих в АТО бійців з Ужгорода та Ужгородського району. Сьогодні у залі «Юності» були присутні семеро вдів афганців, троє інвалідів-афганців, а також 15 дружин та рідних загиблих у зоні АТО.

Зі словами подяки та запевненням щодо підтримки міський голова Ужгорода Богдан Андріїв насамперед звернувся до жінок, чоловіки та сини яких загинули в Афганістані і на сході нашої країни. «Ваші сини, чоловіки з честю виконали свій військовий обов’язок, я вклоняюся Вам, – сказав Богдан Євстафійович. – Воїни-афганці і сьогодні є прикладом для нас усіх. Можна по-різному трактувати події, які відбувалися більше трьох десятиліть тому. Але воїни-афганці і тоді виконали свій військовий обов’язок, і сьогодні показують приклад, як потрібно захищати кожен клаптик української землі. Спасибі їм за це. Ніхто не повинен бути забутий».

Голова правління ГО “Спілка учасників бойових дій “Об’єднані війною” Микола Марчишак привітав присутніх на турнірі та зауважив, що дуже радий знайомству із воїнами-афганцями, які започаткували цей турнір і проводять його більше 20 років. Учасники АТО переймуть естафету проведення цього турніру, запевнив Микола Марчишак, та долучаться до його проведення. Він звернувся до сімей, зауваживши, що є громадські організації, які завжди готові їм допомогти.

«Бійці, які загинули в Афганістані, і ті, хто загинув уже зараз, захищаючи Україну – живі до того часу, поки ми про них пам’ятаємо. Вшановуємо ми їх по-різному: своїми трудовими, спортивними здобутками. Дякуємо всім, хто не забуває про них», – сказав в.о. військового комісара Ужгородського ОМВК майор Сергій Журавель.

Від товариства учасників афганської війни до присутніх з вітальним словом звернувся Ігор Мельников. Він подякував усім, хто завжди поруч і допомагає, та вручив нагороди, а саме медаль «За вірність бойовому товариству» голові благодійної організації “Благо” Елеонорі Кулчар, медаль «За добросовісно виконаний обов’язок» голові громадської організації воїнів АТО Миколі Марчишаку та воїну-афганцю, учаснику АТО Євгену Щербакову.

Голова Ужгородського відділення Всеукраїнської асоціації «Афганці Чорнобиля» Олександр Котик подякував усім, хто підтримав проведення турніру – міському голові Ужгорода, депутатам різних рівнів, усім меценатам та небайдужим, завдяки яким грошову допомогу та продуктові набори отримали родини загиблих.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах