4634
09:21 21.022017

Чемпіонат Закарпаття з хокею: нагороди знайшли своїх господарів

Спорт 2097

У суботу та неділю, 18-19 лютого, в Ужгороді відбулися завершальні поєдинки VI чемпіонату Закарпаття з хокею.

IMG_4466

Четверо команд вирішували, хто все ж таки стане чемпіоном області, а хто призером. Першого змагального дня відбулися півфінальні протистояння, котрі складалися з двох поєдинків. Команди відразу ж намагалися забезпечити собі позитивний результат, тим самим позбавивши поціновувачів хокею інтриги.

Першу півфінальну пару склали «Ужгородські вовки» та «Шахтарські барси». Саме перші діяли енергійно й результативно. «Вовки» володіли територіальною перевагою і завдавали велику кількість кидків по воротах, що принесло бажаний результат. Як підсумок, розгромна перемога 6:0. У матчі-відповідь також краще грали «Ужгородські вовки». Хоч такої переконливої звитяги, як у попередній грі, здобути не вдалося, проте вікторія 3:1 подарувала путівку до фіналу.

У протистоянні «Спартака» та «Синевира» попри велику кількість єдиноборств і боротьби на кожному метрі ім’я тріумфатора чекати довго не довелося. Синевирці відразу ж намагалися досягти успіху, що згодом і сталося. Якщо в першому поєдинку розрив таким великим не був – 5:1, то в наступній грі «Синевир» якнайкраще продемонстрував свої можливості – 10:0.

Програму недільного хокею відкривала гра за 3-тє місце між невдахами півфінальних поєдинків – «Шахтарськими барсами» та «Спартаком». «Барси» змогли налаштуватися на цю зустріч і дати справжній бій. Попри всі намагання «спартаківців» зачепитися бодай за «бронзу», «Шахтарські барси», узявши ініціативу до своїх рук, зуміли не тільки втримати переможний результат, а й розвинути успіх. У підсумку з рахунком 5:1 перемогу святкували «Шахтарські барси».

Фінальний поєдинок, як це й повинно бути, вийшов напруженим та цікавим. У першому періоді команди, так би мовити, придивлялись одна до одної й грали від захисту. Не дивно, що голів уболівальники так і не побачили. Однак у другій третині швидкості на льоду збільшилися і небезпечних моментів ставало дедалі більше. В одному з епізодів синевирці припустилися помилки у центрі поля й дозволили супернику вийти в перспективну атаку. «Ужгородські вовки» таким «подарунком» скористалися сповна – 1:0. У заключному періоді невеликою перевагою володіли «вовки», проте нагоди для взяття воріт мали обидва колективи. Але встановити паритет «Синевиру» так і не вдалося, натомість його суперник зумів не тільки зберегти мінімальну перевагу, а й подвоїти її – 2:0.

Таким чином переможцем VI чемпіонату Закарпаття з хокею стали «Ужгородські вовки». «Срібло» здобув «Синевир», а бронзові нагороди дісталися «Шахтарським барсам». Четвертими завершили змагання гравці «Спартака».

На церемонії нагородження були вручені й індивідуальні нагороди. Кращим нападником визнано капітана «Спартака» Валентина Семакова. Кращим воротарем чемпіонату став Сергій Артемюк («Ужгородські вовки»), а кращим захисником – Сергій Уранов («Шахтарські барси»). Свою відзнаку отримав також і кращий бомбардир Василь Йордан, котрий захищає кольори «Синевира».

Олег МИКИТА, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах