4664
11:04 21.022017

На Тячівщині відбувся чемпіонат з гірськолижного спорту серед школярів

Спорт 2219

У неділю, 19 лютого, в Усть-Чорній відбувся відкритий чемпіонат з гірськолижного спорту серед школярів 1-6 класів на навчальному схилі “Дубок”.

1

Ініціювали та організували змагання учителі факультету кафедри учителів фізичного виховання Усть-Чорнянської ЗОШ І-ІІІ ст.І.І.Меклеш, В.І.Вінд, В.М.Орос та працівники Усть-Чорнянського ГПРВ АРЗ СП Управління ДСНС України у Закарпатській області (нач. В.В. Дикун) за підтримки керівництва РДА.

Метою заходу стала популяризація та розвиток гірськолижного спорту, пропаганда здорового способу життя та активного відпочинку серед учнів, виховання у дітей патріотизму та любові до рідного краю, повідомляє Tyachiv.com.ua.

На спортивне дійство до навчального схилу «Дубок» завітали селищний голова Усть-Чорної Петро Костяк, депутати селищної ради, батьки й наставники учасників змагань, небайдужі односельці та гості селища.

Участь у змаганнях взяли 43 учні 1-6 класів з Усть-Чорної, Красної, Руської та Німецької Мокрої. Крім того, долучились до спортивного турніру й дошкільнята – п’ятирічні лижники.

Розпочався захід зі звучання Гімну України. Відтак, присутніх привітав селищний голова Петро Костяк. Слово мав й начальник Усть-Чорнянського ГПРВ, власник навчального схилу «Дубок» В’ячеслав Дикун, який, окрім вітального звернення до учасників чемпіонату, спільно з колегами-рятувалиниками провів для дітей інструктаж.

Розпочалися спортивні баталії відразу після показового спуску трасою місцевих інструкторів. Школярі демонстрували своє вміння кататись на лижах у двох вікових категоріях (учні 1-3 класів та 4-6 класів), які ще поділились на групи хлопців та дівчат, і ще одна група сформувалась з дошкільнят.

Оцінювали спортивну підготовку дітей компетентна суддівська колегія. Суддею на старті був вчитель Усть-Чорнянської ЗОШ І- ІІІ ст. Б.І.Косюк, а на фініші – вчителі цієї ж школи І.І.Меклеш, В.І.Вінд та В.М.Орос.

За підсумками проведених змагань, було визначено переможців. Так, категорію учнів 1-3 класів представляла тільки хлоп’яча група. Кращі результати показали устьчорнянець Іван Косюк, який посів перше місце, руськомокрянець Олександр Вінтун, виборовши друге місце, Ілля Павлюк та Микола Меклеш з Усть-Чорної, відповідно завоювали третю та четверту сходинку.

У другій категорії – учні 4-6 класів – у хлоп’ячій групі перемогу здобули руськомокрянці Давид Іванина (І місце) та Арсен Країло з Руської Мокрої (ІІ місце), Владислав Меклеш з Усть-Чорної (ІІІ місце) та Андрій Козаєнко з Руської Мокрої (ІV місце). Серед дівчат кращими лижницями стали руськомокрянки: Даніела Горкавчук – І місце та Вероніка Менджул – ІІ місце. Також у четвірку лідерів увійшли й устьчорнянські спортсменки – Наталія Швайгер та Ілона Кузнєцова, які вибороли ІІІ та ІV місця.

Старанність та ентузіазм наймолодших, п’ятилітніх учасників змагань теж були гідно оцінені. Строгі, але справедливі судді присудили І місце Назару Меклешу з Усть-Чорної, другого – удостоєна його односельчанка Наталія Левчкий, а устьчорнянці Станіслав Сойма та Павло Гендич – розділили між собою ІІІ та ІV місця.

Відтак, відбулось нагородження переможців та учасників чемпіонату. Кращі спортсмени отримали кубки та медалі. Про нагороди подбало керівництво РДА – Василь Дем’янчук та Михайло Полажинець. А селищний голова Петро Костяк вручив переможцям ще й гірськолижні шлеми. Також кожен лижник отримав за участь у змаганнях грамоти, сувеніри з тематичними емблемами (чашки, магнітики), брошури «Туристична енциклопедія Тячівщини» та інші заохочувальні призи.

Спонсорами чемпіонату виступили як Усть-Чорнянський ГПРВ, так й приватні підприємці з Усть-Чорної – Лідія та Володимир Федаки, власниця магазину «Ромашка» Василина Лебедєва, Ріта Білунка, Йосип Горкавчук, Василь Горкавець, Юрій Швайгер, а також руськомокрянський бізнесмен Роман Бандур та інші.

Відтак, відбулося феєричне закриття заходу. В’ячеслав Дикун спільно з інструкторами, тримаючи у руках розгорнутий національний стяг, під звучання Гімну України з’їхали на лижах з траси. Завершилося спортивне свято трапезою. Юні лижники та їх вболівальники смакували наваристим бограчем, токаном з вурдою та запашним чаєм з гірських лікувальних рослин, які з любов’ю приготували на відкритому вогні місцеві інструктори та рятувальники.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах