4691
15:22 23.022017

Ужгородський шпажист у складі збірної України отримав срібло у Ванкувері

Спорт 1602

____7481_650x410На етапі Кубка світу у Ванкувері ужгородський шпажист Анатолій Герей у індивідуальній першості увійшов у вісімку найсильніших.

Інші члени збірної України Богдан Нікішин та Дмитро Карюченко склали зброю у 1/16. Це другі старти після Олімпіади та відновлення після травми для нашого спортсмена. Спочатку Анатолій розібрався із естонцем Салмом (15:10), потім заколов представника Данії Йоргенсена (15:5), за вхід у 8 виграв у ще одного естонця Прінітца — 11:5. За вихід у півфінал наш шпажист змагався із другим номером світового рейтингу — французом Яннінком Борелем. Давши бій олімпійському чемпіону Ріо (у командних змаганнях), все ж, наш спортсмен поступився — 12:15.

Минулий рік програв теж йому, на цих самих змаганнях, із таким самими рахунком. Будемо дивитися відео, аналізувати помилки, і працювати, щоб наступного разу у нього виграти. Кожен бій він по-своєму непростий. Початок важкий, треба правильно його скласти, щоб суперник робив те, що ти хочеш. Треба закласти правильний фундамент. Навіть якщо поєдинок закінчувався 15:5, то спочатку було непросто, треба було нав’язати супернику свою манеру, приручити його, а потім усе іде так, як ти хочеш. Результати ідуть угору, це не може не радувати. Подальшому будемо покращувати техніко-тактичні свої можливості і старатися іти далі.

А от у командних змаганнях на збірну України чекав медальний успіх. Богдан Нікішин, Максим Хворост, Володимир Станкевич та Анатолій Герей зуміли стати срібними призерами. Спочатку підопічні Станкевича виграли у збірної Естонії — 45:26, потім за вхід у вісімку таки розібралися з Ізраїлем — 45:40. За вихід у фінал подолали свого постійного принципового суперника — збірну Італії (у фінальному двобої вирішальний укол наніс українець) – 40:39. У фіналі ж зустрілися зі збірною Чехії. Рівна боротьба під час поєдинків, кілька пасивів, і доля золота вирішувалась у завершальному бою Нікішин-Покорни. І тут перемогу святкували чехи — 35:40.

Тяжко складалась зустріч із Ізраїлем за вхід у 4. Вони перемогли росіян, непростий був дбовій, коли останній фехтувальник із Ізраїлю наніс росіянину 13 уколів підряд. Коли перед останнім поєдинком я виходив на +1 ми вели, зміг трошки зробити зазор у +4, і Нікішину було простіше закінчувати цей поєдинок. Далі була Італія, яка нас позбавила шансу побувати у фіналі Олімпійських ігор. Ми у них виграли, теж важка зустріч була. Двома уколами укінці перемогли. Чехи була несподіванка цього турніру, 10 сіяні. Вони спочатку виграли у збірної Південної Кореї. Потім перемогли бронзових призерів Ріо Угорщину. Потім вибили олімпійських чемпіонів французів. Потім ми з ними фехтували, Нікішин виходив на останній бій, програючи один укол. Якихось великих провалів не було, йшла рівна боротьба. Але дійсно це був їхній день і ми можемо тільки привітати чехів із золотом.

Зараз Анатолій Герей готується до відкритого Кубку Польщі, а уже наприкінці березня у складі збірної України виступить на світовому гран-прі у Будапешті.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах