4739
10:19 28.022017

Ужгородки здобули перемоги на класі

Спорт 1872

У п’ятницю та суботу, 24–25 лютого, у рамках 9-го туру жіночої Суперліги України з гандболу ужгородські «Карпати» приймали столичний «Спартак».

IMG_4628

Фаворитом зустрічі вважалися господарки, які в цьому сезоні демонструють хорошу гру та йдуть на другому місці в турнірній таблиці. Їхній суперник куди скромніший – 5-та позиція із 6 команд.

«Карпати» – «Спартак» – 35:18 (17:7)

«Карпати»: Яблонська-Бобаль, Воронько; Компанієць 8, Готра 7, Сухецька 5, Фурманець 4, Мелекесцева 4, Білик 3, Лезінська 3, Кильч 1, Гичка, Попович.

На початку зустрічі киянки діяли злагоджено як у захисті, так і в нападі, тож на майданчику точилася рівна боротьба. Такий перебіг подій явно не влаштовував тренера ужгородського колективу Бориса Петровського, який узяв тайм-аут, аби відкоригувати дії своїх підопічних. Хвилинний перепочинок пішов на користь нашим дівчатам. «Карпатівки» почали діяти впевненіше, унаслідок чого їхня перевага над суперником стала зростати. На заключних хвилинах першого тайму вони провели майже ідеальну гру й мали більше на 10 голів.

Після перерви картина на майданчику не змінилася. Перевага «Карпат» у класі далася взнаки. Потужні дії закарпаток у нападі гравці «Спартака» зупинити часто були просто не в змозі. Укотре хорошу гру продемонстрували Компанієць та Готра. Позначилися на результаті також дії захисної ланки, яка, незважаючи на поодинокі моменти, була дуже впевнена. У підсумку – закономірна розгромна перемога закарпаток.

«Карпати» – «Спартак» – 30:11 (17:6)

«Карпати»: Яблонська-Бобаль, Воронько; Готра 7, Компанієць 6, Лезінська 5, Гичка 5, Фурманець 3, Мелекесцева 2, Білик 1, Попович 1, Сухецька.

Розпочалася друга зустріч з агресивної гри в захисті. Уболівальникам довелося чекати на перше взяття воріт 5 хвилин. Опісля голів побільшало, але велика їх частина була у виконанні закарпатських спортсменок. «Спартак», відпустивши «Карпати» у відрив на 7 м’ячів, був приречений на провал. З плином часу перевага господарок тільки збільшувалася, і навіть із двома вилученнями ужгородки грали потужніше. Таким чином, «Карпати» ще до перерви на 99% гарантували собі перемогу.

Але зупинятися на досягнутому не в стилі нашої команди. Ужгородські дівчата, не шкодуючи сил, активно йшли вперед. Знову-таки вдало діяла захисна ланка представників Срібної Землі, яка отримала у власні ворота всього 11 м’ячів.

Таким чином «Карпати» впевнено здобувають чотири очки й перед заключним поєдинком першого етапу чемпіонату йдуть другими, поступаючись лідеру чотирма пунктами.

Олег МИКИТА, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах