4957
10:30 10.032017

У Мукачеві відбувся незвичайний обласний турнір з шахів та шашок

Спорт 2214

Вчора, 9 березня 2016 року в місті Мукачеві у ресторані «Гавань» (вул. Перемоги, 2Е) відбувся відкритий обласний турнір з шахів та шашок серед інвалідів з вадами зору і ураженням опорно-рухового апарату.

image-0-02-04-2d95b2051a22a900266e590b78b17c34016f289f2eebb2393bfc658f7f2bb1df-V

Головними організаторами змагань є Закарпатський обласний осередок української Федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату і Закарпатський обласний осередок української федерації спорту інвалідів з вадами зору.

В турнірі прийняли участь понад 20 спортсменів з різних районів Закарпаття. В результаті змагань серед спортсменів з вадами зору по шахам і шашкам перші місця посіли В. Кондрич і Б. Богуш.

Що ж до спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, то тут домінували ужгородці. По шахам 1-ше місце посів А. Опачко, а по шашкам – Д. Сухотін.

Призери і учасники були нагороджені кубками, медалями, грамотами і грошовими призами.

Голова Закарпатського обласного осередку української федерації спорту інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату Олександр Лизанець розповів, що такий турнір по шахам в місті Мукачеві проводиться вже шостий раз. «Сподіваюсь, що нам і надалі вдасться проводити такі заходи в Мукачеві регулярно і кожного наступного разу вони будуть проводитись на вищому рівні. Нажаль в умовах економічних і зовнішньополітичних негараздів в Україні організовувати такі турніри вкрай важко. Але навіть в такій ситуації знаходяться добрі люди, які нам допомогли. Ми дуже вдячні всім спонсорам, а також шаховому клубу Мукачева, ресторану «Гавань» та пані Наталії Турянчик, які допомогли нам провести турнір» – заявив Олександр Лизанець.

Тож попри буремні події в Україні життя продовжується і люди з обмеженими можливостями це доводять на практиці.

Велику подяку організатори змагань висловлюють генеральному спонсору турніру депутату Верховної Ради України Горвату Роберту Івановичу, титульним спонсорам Мирославу Гісему («Комінвестбанк») та Сергію Васильовичу Ковачу, Олександру Рімеку, ресторану “Гавань”, супермаркету «Барва», ТРЦ «Щодня та іншим спонсорам і благодійникам. Окрема подяка за допомогу з грошовими призами пані Наталії Турянчик.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах