5270
10:25 31.032017

В Ужгороді пройшов чемпіонат України зі спортивної радіопеленгації

Спорт 4430

В останні дні березня в Ужгороді пройшов чемпіонат України зі спортивної радіопеленгації на коротких дистанціях, в якому взяли участь 150 спортсменів з 12 регіонів країни.

6 - н│на цепурдей

Вперше за роки Незалежності у змаганнях з цього виду спорту стартували представники Закарпаття: вихованці гуртків Мукачівського центру позашкільної освіти (директор Олександр Талабішка) та обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді (директор Валерій Корсак). Не зважаючи на те, що юні закарпатці виступили лише в одному з чотирьох видів програми, дебют можна вважати вдалим: – у радіоорієнтуванні мукачівські дівчата вибороли бронзові нагороди, випередивши традиційно сильні збірні Києва та Сумської області. В особистому заліку до десятки кращих у своїх вікових категоріях увійшли Ніна Цепурдей – 5 місце, Ярослав Попов – 9 місце та Катерина Цепурдей і Ніна Расчупкіна – 10 місця. Успішно, як для дебютного старту, виступили також Валерія Смочко та Олександр Ткачук (обидва фінішували з 11-м результатом), Олексій Міхеєв (12), ужгородець Андрій Василина (13), Людмила Калчева (14) та Олексій Шорін (18).

Молоді є з кого брати приклад: у змаганнях серед ветеранів старших 70 років, бронзові медалі на класичній дистанції у діапазоні 3,5 мегагерц та у радіоорієнтуванні виборов легендарний закарпатський радіоспортсмен, триразовий чемпіон СРСР із зв’язку на УКХ і колишній капітан збірної команди СРСР, майстер спорту міжнародного класу В’ячеслав Баранов. Свого часу за розробку нового датчика коду Морзе, який містив мікро-ЕВМ, В’ячеслав Петрович отримав Державну премію СРСР, й нині працює в Ужгороді у обласному радіоцентрі начальником цеху радіорелейних ліній.

А чемпіонами України з радіоорієнтування стали заслужені майстри спорту киянка Олександра Пархоменко та Олександр Марчук з Вінниці, у юніорських вікових категоріях – Лілія Тиха (Ж-19) та Катерина Демчук (Ж-14) з Волині, кияни Людмила Смик (Ж-16) та Федір Карпович (Ч-19), сумчани Єгор Редька (Ч-14) і Артем Мальований (Ч-16). Найсильнішими серед ветеранів визнані донеччанин Олександр Смирнов (Ч-40), Сергій Зеленський з Вінниці (Ч-50), Ігор Шевчук з Івано-Франківська (Ч-60) і киянин Олег Фурса (Ч-70).

Чудову організацію чемпіонату забезпечила суддівська колегія, яку очолював суддя національної категорії, ужгородець Дмитро Павлик.

Вже за місяць у Рівненській області проходитиме чемпіонат України зі спортивної радіопеленгації серед школярів.

Ольга Шевченко

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах