5712
11:15 24.042017

Масштабна та спортивна подія «Мукачево Сакура RACE» пройшла у Мукачеві

Спорт 3398

Не зважаючи на відсутність тепла та сонячної погоди у місті над Латорицею відбулося дуже цікаве, веселе, а головне спортивне свято – велосипедні змагання «Мукачівська Сакура Race».

спорт (31)

Зауважимо, що до парку «Перемога» завітали сім’ї, яка змалку виховують та привчають своїх дітей до активного способу життя, а таких, не зважаючи на холодну погоду, зібралося чимало.

Вже із самого ранку у фестивальному містечку можна було спостерігати як батьки надають настанови своїм дітям, переживають та вболівають за них у цих непростих змагань. До речі, змагання були поділені відповідно до вікових категорій учасників.

Це важко уявити, але найменшим учасникам «Сакура RACE» було лише 2 роки. Проте, навіть такі маленькі спортсмени вже були готові до змагань та розумного суперництва, яке супроводжувалося лише щирими усмішками та грайливим настроєм.

Зауважимо, що головним завдання велоперегонів є пропаганда здорового способу життя і велосипедного спорту серед широких верств населення, а також популяризація та розвиток дитячого велоспорту в Закарпатті та місті Мукачево, як видовищного виду спорту, пропаганда екологічно чистого виду транспорту та активного сімейного відпочинку.

Мета організаторів – залучення дітей та батьків до регулярних занять фізичною культурою і спортом, активного відпочинку, здорового способу життя, залучення уваги громадськості до безпеки дітей та дорослих під час велопрогулянок в літній сезон, формування традицій активного сімейного відпочинку.

Як розповів для «Карпатського об’єктиву» Артем Топчанюк на змаганнях зареєструвалося близько 100 учасників, проте з упевненістю зауважив, що погода зіграла тут чималу роль, бо ж якби було тепліше учасників зібралося б набагато більше, адже на Закарпатті та, зокрема, Мукачеві велолюбителів дуже багато.

«До нас на змагання завітали не лише діти з Мукачева та й Закарпаття, але й із інших регіонів, зокрема із столиці України, а однією із головних суддів на змаганнях є суддя національної категорії, тренер з велосипедного спорту Катерина Яковлєва. Дітям та їхнім батькам тут все подобаються, вони усміхаються, а це головне», – розповів для «Карпатського об’єктиву» велогонщик та один із організаторів спортивного заходу Артем Топчанюк.

Відтак, велоперегони проводилися у наступних заліках (категоріях) :

Беговел: 2-4 роки. Велосипед 5-6 років,7-8 років, 9-11 років, 12-14 років, 15-17 років.

Дівчата та хлопчики виступали в окремих категоріях.

Залік в кожній категорії — особистий.

Учасників чекали нагороди, грамоти, медалі та інші призи.

Ілона Вільна, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах