5784
23:04 25.042017

«Uzhgorod Open 2017» пройшов на високому рівні

Спорт 1983

22–23 квітня в ужгородському СК «Юність» відбулася довгоочікувана подія – XV Міжнародні змагання з танцювального спорту «Uzhgorod Open 2017».

IMG_6161

Кількість учасників була просто вражаюча. Позмагатися за перемогу приїхали близько 1200 спортсменів із 21 країни світу. Склад учасників приємно здивував. До обласного центру завітали одні з кращих танцювальних пар світу. Знайшлося тут місце, звичайно, і для представників Закарпаття, які гідно представляли наш край. У категорії «Ювенали 1 Open» у «стандарті» Янош Мазюта й Софія Тетеніч посіли 3-тє місце, також «бронзу» вдалося завоювати Володимиру Фіцаю і Богдані Туркевич (категорія «Молодь+Дорослі Rising Stars, латиноамериканська програма), високу 4-ту сходинку в категорії «Дорослі» (латиноамериканська програма) посіли Володимир Лятов і Вероніка Мишко.

А оцінювали виступи спортсменів члени журі найвищого рівня з 18 країн світу.

Багато танцюристів уже мають чималий європейський досвід, проте були й зовсім юні спортсмени. Наймолодшому учаснику змагань усього 5 років. Пари були розподілені на 30 категорій, кожна з яких привертала до себе увагу.

Пристрасті точилися не тільки на танцювальному паркеті, а й поза ним. Безпосередньо перед виступом спортсмени не один раз відточували той чи інший елемент, аби якомога краще продемонструвати свої вміння, а зважаючи на чималу глядацьку аудиторію та велику кількість учасників, генеральні репетиції проходили пліч-о-пліч. Хвилювання подекуди переповнювало не тільки дітей, а й справжніх професіоналів, що не дивно, адже мету вдало виступити ставив собі кожен.

Дуже приємно, що змагання такого рівня пройшли в Ужгороді. Це дасть змогу популяризувати танцювальний спорт у нашому краї. Хочеться вірити, що після «Uzhgorod Open 2017» хтось серйозно зацікавиться танцями і в майбутньому прославить Закарпаття на міжнародній арені.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах