6047
19:01 5.052017

У Лопухово відкрили нове футбольне поле для дітей лісорубів

Спорт 1967
Лісівники Закарпатської області знаходять ресурси для розвитку спортивної інфраструктури в Лопухово, особливо для дітей. І вже у цю суботу відбудеться перша гра футбольної команди «Смерічка».
18199112_437608263259389_2734063408387953726_n
4 травня в селі Лопухово Тячівського району було офіційно відкрито нове футбольне поле. На урочисту церемонію свята були запрошені почесні гості: сільський голова села Лопухово Іван Фабріцій, директор Брустурянського лісомисливського господарства Михайло Бігун, лісничий Кедринського лісництва Василь Золотар, директор Лопухівської ЗОШ І-ІІІ ст. Марія Депутатенко, приватний підприємець Іван Іваниш, лісівники, учні школи та представники преси.
Лісничий Кедринського лісництва Василь Золотар на відкритті нового футбольного поля розповів:
«За часів радянської влади на території теперішнього футбольного поля була велика перегрузка лісу. Загалом за 70 років перегрузилося понад 100 мільйонів лісової деревини. Потім ми хотіли побудувати храм, але храм уже побудували на іншому місці. А нове відповідно до сучасних вимог міні футбольне поле – прекрасний подарунок нашим юним спортсменам. Щовихідних дітки з Лопухівської ЗОШ І-ІІІ ст. та діти лісників і лісорубів тепер мають можливість займатися футболом. Ще залишилось засіяти газом і привести в належний стан лавиці й добудувати бесідку. Але то вже приємні клопоти».
«За ініціативи лісівників і приватного підприємця побудований стадіон для працівників лісу та лісорубів. Як голова села та представник громади я вдячний, що є у нас такі ініціатори, які дбають про майбутнє нашого села і дітей. Тепер маленькі дітки можуть не їхати за 8 кілометрів аби покатати м’яча на великому стадіоні. І в майбутньому будуть хорошими футболістами та представлятимуть Лопухово на обласних чемпіонатах, а може всеукраїнських», – відзначив Лопухівський сільський голова Іван Фабріцій.
Директор школи Марія Депутатенко: «Знакова подія для нашої школи і діточок. Бачу, як сяють очі хлопців, наших спортсменів! Хочу подякувати за допомогу працівникам лісової галузі та підприємцям, небайдужим краянам, які виконали обіцяне і виділили кошти на облаштування футбольного поля. Ці люди працюють для людей.
Особливістю стадіону є і те, що на ньому, за бажанням, можуть займатися не тільки учні, а й будь-які жителі села незалежно від віку.
Довідка: У Лопухівській загальноосвітній школі I – IІІ cтупенів навчаються 564 учнів. З нового навчального року в школі кількість дітей становитиме 594. Одним з основних видів спорту, які культивуються в позашкільному навчальному закладі, є футбол, інформує Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах