6162
20:35 7.052017

На Івано-Франківщині проведено чемпіонат України з гірського бігу

Спорт 2879

У селі Дземброня Івано-Франківської області проведено чемпіонат України з гірського бігу на довгу дистанцію, організатором якого вже другий рік поспіль виступає київський “Марафонський клуб 42195” та його незмінний керівник та ідейний натхненник Костянтин Желєзов.

15

Через складні погодні умови (змагатися довелося за дощу та сильного снігу при температурі +4 градуси) контрольно-рятувальна служба закрила початкову трасу змагань, що проходила через вершини-двотисячники: виходити на гірський хребет було небезпечно. Тож 65 спортсменам довелося долати резервну дистанцію довжиною 42 кілометри з загальним набором висоти 2180 метрів.

У несприятливих умовах путівки на чемпіонат світу в італійському Премана вибороли киянин Сергій Попов (4:22:00), Володимир Крицкалюк з Косова (4:45:07) та мукачівець Сергій Расчупкін (4:45:14). У жінок трійка переможців наступна – Ірина Войтович з Волині (6:13:25), Крістіна Братасюк з Києва (6:13:53) та лучанка Анастасія Данилюк (6:28:21). Саме цим шістьом скайраннерам доведеться відстоювати честь країни 6 серпня на світовій першості в Італії.

Переможець серед чоловіків Сергій Попов поділився власними враженнями від гонки, дещо в поетичні формі: За кілька годин бігу відчув на собі всі пори року – тут і дощ, і сніг, і туман, і сонце. На дистанції потрібно було вмикати абсолютно всі групи м’язів і експериментувати з технікою – на неймовірно контрастних поверхнях: глина, каміння, твердий ґрунт, трава, водні потоки і замети. Це перетворює біг на справжню пригоду.

Дземброня трейл: виклик гір

фотографії з Мережі

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах