6281
13:38 11.052017

В Ужгороді відбувся ювілейний міжнародний турнір з петанку. ФОТО

Спорт 1592

Гравці з 11–13 країн світу щорічно приїздять до Ужгорода на міжнародні змагання з петанку. Багато з них стали справжніми друзями для українських петанкістів. Дехто не пропускає жодного змагання.

ужгород-петанк

Цього року традиційно грали три дні. Першого дня одиночні змагання. Серед призерів естонець, росіянин та словак. Другого дня грали дуплетами. Цей день закінчився абсолютною перемогою для команди уужгородських спортсменок Валентини Сліж та Олександри Шевченко. Дівчата у фіналі перемогли польський чоловічий дуплет із рахунком 13:8. За весь ігровий день ужгородки не отримали жодної поразки, повідомляє zakarpatpost.net.

Дівчата вже 7 років займаються петанком. Цього року вони будуть представляти Україну на Чемпіонаті Світу з петанку серед жінок, що відбудеться в Китаї на початку листопада. Із нововведень цікавим фактом є те, що аж 4 ужгородки увійшли до сімки дівчат національної збірною з петанку. Їх тренує Маріо Пресутті, тренер з Данії, який наразі проживає у Києві.

Третього дня грали триплети. Відтак, для України, так і для Ужгорода зокрема найкращим результатом стала бронзова медаль тих самих ужгородок у команді з третьою гравчинею Альоною Колодій. У півфіналі дівчата програли команді-мікс Росія-Україна із рахунком 13:11, а потім у матчі за третє місце виграли команді-мікс Словакія-Україна із рахунком 13:6.

Ціна культурних заходів в Ужгороді – чотири рублі

Кількість учасників на традиційному змаганні «Сакура» зростає щороку. Вже два роки поспіль вона перевищує сотню. Великою проблемою для проведення найбільшого серед країн СНД міжнародного змагання є місце. В Ужгороді місць, придатних для гри, не багато, проте і ті, що є, забирають під комерцію. Відтак, спорт не розвивається, адже постійною дислокації спортсменів в Ужгороді досі немає. Попри високі досягнення ужгородських петанкістів на Чемпіонатах України, Європи та світу в Ужгороді немає дожного критого майданчика для гри в петанк. Отож у холодну пору року спортсмени змушені їхати тренуватися до сусідніх країн.

До речі, після змагань у парку «Підзамковий» відбулися дводенні тренінги для національної жіночої збірної з петанку. Дівчата з’їхалися з усієї України, виконували вправи, працювали з тренером. Наступне і, мабуть, найголовніше змагання з петанку в Україні відбудеться в Харкові 24-25 червня. Це буде Чемпіонат України з петанку. Цього року вперше він відбуватиметься окремо для жінок, окремо для чоловіків. Нагадаємо, що минулого року в обох дисциплінах Чемпіоната України золото і срібло забрали ужгородські спортсмени. Цього року наші гравці також їдуть. Газета «Наш Ужгород» бажає спортсменам натхнення, вдалих ігор, удачі і, звісно, перемог!

Олена КОЛОДІЙ

ужгород-петанк2

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини