6553
18:04 23.052017

На Закарпатті змагалися відомі стронгмени. ФОТО

Спорт 2890

У селі Сторожниця, що на Ужгородщині, 21 травня пройшов етап Кубка України зі стронгмену.

1

Загалом участь у змаганнях узяли 13 спортсменів, серед яких двоє представників Ірану. Приємно, що до цієї когорти силачів потрапив ужгородець – Олексій Мальцев. Варто також відзначити, що головним суддею змагань був Василь Вірастюк, володар титулу «Найсильніша людина світу 2004».

Спортсмени визначали кращих у п’ятьох дисциплінах. А додавала стимулу учасникам чимала глядацька аудиторія, яка активно підтримувала стронгменів.

Першою вправою був йок – учасники повинні були на час подолати дистанцію у 20 м, утримуючи на собі коромисло вагою 375 кг. Не всім, звичайно, вдалося пройти цю відстань, але були й такі, хто зробив це дуже швидко. Після невеликого перепочинку спортсмени взялися за піднімання 130 кг колоди на максимальну кількість разів за 60 секунд. Тут уже почали виокремлюватися певні фаворити та аутсайдери змагань.

Третьою дисципліною була карусель Конана (утримання та перенесення ваги на дальність по колу). Уболівальники жваво гнали спортсменів уперед і після закінчення підходів намагалися вгадати їхні результати. Відтак була «фермерська прогулянка» – перенесення двох валіз (140 кг) на дистанцію в 40 м. А закривала програму змагань тяга платформи, на якій знаходився автомобіль, на максимальну кількість разів за 60 секунд.

Закарпатський спортсмен Олексій Мальцев, котрого палко підтримали вболівальники, за підсумками змагань здобув 14,5 очка й посів 12-те місце. За Олексієм розташувався тільки Іван Шарій з Івано-Франківська, у котрого на 4,5 бала менше. Не вдалося потрапити до 10-ки найкращих також чернівчанину Роману Гнідану (18 очок). Здобувши 23 очки, Роман Шмигельський зайняв 10-те місце. 9-м та 8-м цього дня були два київські спортсмени Руслан Петруня (26,5 очка) та Віктор Посудевський (35 очок). Трохи не вистачило, аби потрапити до шістки кращих, Олександру Кочергіну (Чернівці), який у підсумку набрав 40,5 бала й тільки 0,5 поступився іранцю Фарамарзу. Столичний стронгмен Павло Гайша виборов 43 очки і посів високе 5-те місце. За крок до медалей зупинився львів’янин Олег Пилип’як, котрий мав у своєму доробку 44,5 бала.

На п’єдесталі пошани зібралися спортсмени, котрим цього дня не було рівних. «Бронзу» із результатом 45,5 очка виборов чернівецький стронгмен Андрій Бурштин. Іранець Аліакбар показав хорошу підготовку і, здобувши 47,5 бала, розташувався на другій сходинці. А беззаперечним переможцем заслужено став киянин Олексій Новіков (59 очок), котрий є найсильнішою людиною України 2016 року.

Хочеться, аби подібні заходи якомога частіше проходили на Срібній Землі, адже закарпатці своєю чисельною присутністю та палкою підтримкою показали, що їм не байдужий цей вид спорту.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Закарпатському угорському інституті провели День кар'єри та виставку продукції випускників
08:45
В ужгородському парку проклали стежку ментального здоров’я
08:30
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Всі новини