6638
12:10 29.052017

Рахів’янин став срібним призером на Чемпіонаті світу з армліфтингу

Спорт 2037

Рахів’янин Антон Плакса нещодавно взяв участь у Чемпіонаті світу по армліфтингу.

1496047480_1fdvlaol0e8-640x520

Разом із збірною України він посів друге місце та став срібним призером. Ми розмовляли з юнаком про його шлях до успіху.

Антоне, насамперед розкажи, що таке армліфтинг?

Армліфтинг – це силовий вид спорту, змагання на силу захвату. Він поділяється на декілька видів. Спочатку я займався армреслінгом. Але з армліфтингу трошки все легше. Замовляють вагу, ти її піднімаєш і фіксуєш. Тобі не треба з іншими суперниками змагатися, як у армреслінгу.

Коли і як почав цікавитися та займатися цим спортом?

Усе почалося у 2014 році, саме тоді я розпочав займатися спочатку армреслінгом. Надихнув мене Андрій Геблер. Це друг із Рахова. Він чемпіон Львівської та Закарпатської області та призер України.

Вперше виступив у Закарпатській області, де посів два місця на праву і ліву руку. Після цього організатор змагань Даніель Козлович запропонував мені долучитися до його команди «Trec Team». Тепер він мій тренер.

Саме тоді почалася дуже серйозна підготовка з армреслінгу. На сьогодні я двократний бронзовий призер України. У 2015 році тренер запропонував мені поїхати в Київ на Кубок України вже з армліфтингу. Я не знав правил проведення змагань, не був готовий. Знав тільки одне, що потрібно працювати тими самими м’язами, що і в армреслінгу.

Приїхавши у Київ, мене записали у вагову категорію до 80 кг, хоч я важив 67. Тобто конкуренти були набагато важчі, ніж я. І в перших змаганнях я зайняв третє місце та отримав посвідчення Кандидата у майстри спорту.

Другий раз я поїхав рівно за рік, у 2016 році, у місто Кропивницький, де відбувався Кубок України по армліфтингу. Там я став Віце Чемпіоном, поступившись у два кілограми своєму супернику. Ще зайняв друге місце у номінації Роллінг Тандер та третє у номінації Аполлон Аксель.

Після цього мене взяли у збірну України, з якою ми взяли участь у Чемпіонат Світу 12-14 травня. Я виступав під егідою Рахів та Рахівської міської ради, які мене фінансово підтримали.

Які змагання найбільше запам’яталися?

Найбільше запам`яталися змагання з армреслінгу, де ти борешся з суперником за столом. Там кожна перемога неймовірна насолода. І там справді потрібно пробиватися «кров’ю і потом».

У тебе чимало нагород, які відчуття, коли перемагаєш?

Цей рік був вдалим для мене. 4-7 квітня я виступив у Харкові, де захищав Закарпаття та зайняв третє місце на ліву руку з 24 учасників.

Коли я здобуваю перемогу, я дуже щасливий, що все ж таки тренування дають свій плід. Хочеться, щоб в Україні більше поважали спортсменів. Тому, що дуже важко знайти спонсора собі або команді, з якою їдеш на змагання.

Хто мотивував та надихав тебе?

Я дякую своїм батькам, родичам, своїй дівчині і звичайно своєму тренеру, який дуже пильно стежить за мною. Ще близьким друзям, за те що завжди мене підтримають на стадії підготовки і на змаганнях. Всі вони мене мотивували перед Чемпіонатом Світу 12-14 травня в Санкт-Петербурзі.

Як минули змагання на Чемпіонаті Світу з армліфтингу?

Перший раз летів на літаку, трохи боявся. Разом із збірною України ми все ж таки зайшли в призові та зайняли друге місце у світі.Було все дуже чудово організовано! Це були мої перші міжнародні змагання!

Олександра Будлянська

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
У Мукачеві відкрили новий театральний простір
14:10
Поліція Ужгородщини затримала групу наркоторговців: у зловмисників вилучили партію «товару» та боєприпаси
13:55
Закарпатець посеред ночі увірвався в будинок односельчанки та пограбував жінку
13:40
Службова недбалість під час ремонту лікарні в Перечині, що обійшлась у понад 300 тис. грн: інженеру з технагляду повідомили про підозру
12:44
На території Чопської лікарні сталася пожежа
12:27
26-річний тернополянин за $4500 став «багатодітним» татусем трьох литовських дітей
12:11
Всі новини