6804
20:05 4.062017

У Хусті дитячі велоперегони зібрали рекордну кількість учасників

Спорт 1587

Сьогодні, 4 червня, центральний міський парк Хуста перетворився на справжній велотрек.

2b03882-dsc00087

Саме тут відбулося азартне, захоплююче та неймовірно динамічне спортивне свято для маленьких та юних велолюбителів – 10-і дитячі велоперегони “Ми чемпіони”. Цьогоріч участь у перегонах взяла рекордна кількість учасників – 150 діток. Найменшим – 3 хлопчикам і 1 дівчинці кілька днів тому виповнилося лишень 2 рочки.

Малеча змагалася навколо фонтана на біговелах. Старші випробували свої сили в різних вікових категоріях та в складнішому маршруті.

“Це вже 13-і наші змагання, адже проводимо їх традиційно двічі на рік. Ідея заходу виникла після участі старшого сина Миколки у подібних змаганнях в столиці, які також мають назву “Ми – чемпіони”. Тоді сину було всього 3 роки, він встановив рекорд траси, і чоловік Микола захопився ідеєю влаштувати дитячі велоперегони в рідному Хусті. З того часу минуло майже 4 роки“, – поділилася з “ГК” організатор змагань Леся Логін.

Тішаться організатори – спортивна сім`я Логіних і стрімким розширенням географії змагань.

“Пригадую, на пеших змаганнях, які проходили на міському стадіоні, було всього 38 учасників. Сьогодні ж зареєструвалося 150 віком від 2 до 13 років. Приємно, що крім хустян, долучаються юні спортсмени з Тячева Ужгорода, Мукачева. Приїхали навіть 3 сім`ї з Києва, Житомира”, – розповіла пані Леся.

Юних спортсменів підбадьорювали цілі групи підтримки у складі мам і тат, бабусь-дідусів, родичів та сусідів.

1550f53-dsc00077

“Мій онук вперше бере участь у велоперегонах. Спочатку я дуже хвилювалася, аби не травмувався серед такої великої кількості учасників. Але бачу, організатори добре підготувалися – розробили обмежені заїзди по кілька діток, аби уникнути масових зіткнень. Дуже задоволена, адже це популяризація велоспорту серед малечі, а також справжнє родинне свято”, – поділилася хустянка Вікторія Довганич.

Діти залюбки змагалися, отримували позитивні емоції та безцінний спортивний досвід. По завершенні велоперегонів усі маленькі учасники, як переможці велозаїздів, так і ті, хто просто дістався до фінішу, були нагороджені грамотами, медалями та призами.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах