6841
22:02 7.062017

На Закарпатті пройдуть четвертий і п'ятий етапи чемпіонату України з гірських гонок

Спорт 2332

Найближчого вікенду в Закарпатті пройдуть четвертий і п’ятий етапи чемпіонату України з гірських гонок, результати яких цілком можуть стати визначальними в боротьбі за титули.

avto

Читайте також: Вадим Трутнєв про кар’єру автогонщика, секрет успіху та стан цього виду спорту на Закарпатті

Нинішній гірський чемпіонат без тіні сумнівів можна назвати абсолютно нетиповим і навіть унікальним. Почався він, як пам’ятаємо, із захоплюючою міської гонки по вулицях Трускавця, за якою послідувало продовження у вигляді заїздів по не менше захоплюючій трасі в Модричах. Обидва змагання викликали чималий інтерес як серед учасників, так і серед публіки, що давало підстави для райдужних прогнозів.

Однак третій етап серії, що пройшов в травні на добре відомої Буковельська трасі, став крутим поворотом в сюжеті чемпіонату. Оскільки «Трембіта» в цьому сезоні була єдиною гонкою, що проходила не в «спареному» форматі (тобто за вікенд проводилося не два залікових етапу, а тільки один), багато спортсменів з верхньої частини турнірної таблиці вирішили її пропустити, порахувавши неефективним такий дорогий виїзд. Як наслідок, перемігши на Буковелі, вперше за багато років турнірну таблицю гірського чемпіонату очолив пілот, який виступає на моноприводних автомобілі – відомий київський кольцевик Володимир Апостолюк.

4

Довідник вболівальника для гірської гонки “Бескид”

Здавалося б, четвертий і п’ятий етапи (а «Бескид», як і інші львівські етапи, проходить в «спареному» форматі) просто зобов’язані стати полем тієї битви, за підсумками якої полноприводники повернуть втрачені позиції – але не тут-то було! Завдяки «продуманому» з календарним планом змагань, в один і той же вікенд, крім «Бескиду», пройде ще і другий етап ралійного чемпіонату в Умані. Як наслідок, пілоти, які потенційно могли б дозволити собі стартувати і там, і там, виявилися поставлені перед вибором.

Судячи з опублікованих списками попередніх заявок, поданих на обидва змагання, рішення на користь гори із записних фаворитів прийняв тільки Володимир Петренко. Борис Ганджа, поза сумнівами, збирається в Умань, що ж до Антона Корзуна, то його поки що немає ні в одному з заявочних списків – а це, між іншим, пілоти, які займають в даний момент друге і третє проміжні місця в турнірній таблиці « гори »!

Таким чином, Володимир Апостолюк має вельми і вельми серйозні шанси на те, щоб зміцнити свою лідерську позицію в турнірі. Навіть якщо на «Бескиді» він поступиться перемогу Петренко, набраних очок цілком може вистачити для того, щоб залишитися на вершині – і паралельно убезпечити себе від можливих атак з боку Ганджі і Корзуна. А це означатиме, що до такого дорогоцінного титулу Апостолюк залишиться зробити лише два кроки – тобто, добре виступити в жовтні, на заключних етапах гірського чемпіонату.

5Довідник вболівальника для гірської гонки “Бескид”

Втім, до цього ще далеко. А повертаючись до «Бескиду», відзначимо, що компанію Петренко в повноприводному класі А4 збираються скласти два дебютанта нинішнього чемпіонату – вже засвітився в цьому році Любомир Кріль і вперше збирається стартувати на повному приводі Ігор Лохман. В силу різних причин розцінювати їх, як претендентів на чемпіонство, не доводиться – однак певний інтерес їх виступи представляють.

У моноприводе, крім потужної київської кільцевої діаспори в особі Апостолюка, Бабака, Жовтонога і Сєрова, виділимо львів’янина Івана Ракуса, який в першому ж своєму професійному сезоні всерйоз претендує на призове місце в класі А3. Чесно кажучи, дивитися, як новачок впевнено бореться з досвідченими майстрами, приємно – хоча б тому, що це дає певну надію на світле майбутнє дисципліни. І навіть якщо в цьому році Ракус не зможе прорватися до трійки призерів, його виступ в будь-якому випадку залишить найприємніші враження.

Фото і колажі © Володимир Некрасов

Список заявлених учасників доступний тут.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини