6961
14:10 20.062017

Ужгородський фехтувальник здобув командне срібло Чемпіонату Європи

Спорт 1310

Єдині нагороди для національної збірної України на цьогорічному Чемпіонаті Європи з фехтування завоювала чоловіча збірна шпажистів.

111

Богдан Нікішин, Володимир Станкевич, Максим Хворост та Анатолій Герей у Тбілісі здобули срібло. На шляху до другої сходинки п’єдесталу українці спочатку перемогли збірну Фінляндії — 45:24. Потім взяли реванш у своїх кривдників на Олімпіаді – угорців — 45:39 на нашу користь. У півфіналі підопічні Володимира Станкевича у напруженій тактичній боротьбі змогли вирвати перемогу у чехів — 18:14. Всього один укол вирішив долю фіналу, де наші хлопці зійшлися з росіянами. 32:33 – і українці віце-чемпіони Європи, повідомляє Uzh Inform.

В індивідуальній же першості усім українцям вдалося здолати груповий етап турніру. Втім, уже на початковій стадії туру прямого вибування збірна України зазнала перших втрат. В 1/32 фіналу зброю склали відразу двоє — лідер національної команди Богдан Нікішин та дебютант «дорослого» чемпіонату Європи Володимир Станкевич, в 1/16 закінчив виступи Максим Хворост. І саме ужгородець Анатолій Герей виступив найкраще серед українців, у підсумку увійшовши до топ-20 найсильніших.

Після нетривалої відпустки та підготовки вдома, на українців чекають двотижневі збори у Києві. А далі — найважливіші старти року — Чемпіонат світу, який цього разу триватиме у Лейпцигу з 19 до 26 липня.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах