7362
09:55 17.072017

Розіграли звання чемпіона Закарпаття з баскетболу

Спорт 3528

У суботу та неділю, 15-16 липня, в Ужгороді відбувся фінальний етап обласного чемпіонату.

IMG_9610

У перший ігровий день пройшли поєдинки 1/2 фіналу. Спочатку на майданчик вийшли «Ужгород» та «Ужбаскет». Перші підходили до цієї гри в статусі фаворита, тож від них очікувалася більша активність. Хоч обидва колективи намагалися реалізувати якомога більше кидків, проте великої кількості точних пострілів уболівальники у першій чверті не побачили. 24 очки на двох і «Ужгород» попереду  (14:10).

Другу чверть колективи провели на рівних, про що красномовно свідчить рахунок у цій 10-хвилинці – 15:15. Невелику перевагу гравці «Ужгорода» почали нарощувати у третій чверті, після завершення якої були попереду – 47:39. У завершальній фазі гри «Ужбаскет» намагався нав’язати боротьбу і зачепитися за позитивний результат, але «Ужгороду», будучи протягом всього часу поєдинку попереду, розтратити набуту перевагу було б прикро, тож він надійно відіграв останні хвилини і довів справу до звитяги з рахунком – 70:54.

В іншому півфінальному поєдинку (БК «Мукачево» – ЗОДЮСШ-УжНУ) лідери змінювалися частіше, аніж у попередній грі. З перших хвилин зустрічі ініціативою володіли мукачівські баскетболісти, яким вдалося впевнено перемогти у стартовій 10-хвилинці (22:18). Ужгородці у другій чверті діяли обережніше, адже вони розуміли, що відпускати суперника на велику відстань неприпустимо. Тож на велику перерву команди пішли за рахунку 34:31.

Переломний момент стався у 3-й 10-хвилинці. ЗОДЮСШ-УжНУ відкорегувала свої дії і змогла не тільки впритул наблизитися до суперника, а й вийти вперед. А перед заключною чвертю вона й взагалі була попереду на 6 очок (49:55). Психологічна перевага була на боці номінальних гостей, та ще й до всього давалася взнаки втома господарів. Тож колектив з обласного центру все ж втримав переможний результат (75:79) і здобув путівку у фінальний поєдинок.

IMG_9296

За «бронзу» змагалися «Ужбаскет» та «Мукачево». Першими відкрили рахунок у цій зустрічі гравці з обласного центру, та мукачівці швидко перехопили ініціативу й завершили першу частину гри в ролі лідера (9:23). У другій чверті команди великою результативністю не відзначалися, а на майданчику точилася рівна боротьба, проте на табло був рахунок 22:36.

У третій 10-хвилинці «Ужбаскет» так і не зумів нав’язати боротьбу (37:53), тож здавалося, що мукачівці переконливо здобудуть вікторію. Та ні,  інтрига все ж мала місце бути. У фінальній частині гри ужгородці підібралися до суперника на відстань двох точних кидків, але зробити їх так і не вдалося. Сильнішими виявилися мукачівці (57:66), які й здобувають у цьогорічному чемпіонаті бронзові нагороди.

На жаль, небагато поціновувачів зібралося на цих поєдинках, проте незначна кількість присутніх все ж активно вболівала під час фінального матчу між ЗОДЮСШ-УжНУ та «Ужгородом». Початок гри був приголомшливий – 0:10 на користь останніх. Такий старт психологічно вплинув на гравців ЗОДЮСШ-УжНУ, які ніяк не могли підібратися до суперника на близьку відстань. Гандикап у 9 очок після першої чверті (13:22), аналогічним залишився і після другої, проте рахунок вже був 32:41.

У третій 10-хвилинці молодші гравці активізувалися і скоротили відставання до шести очок (54:60). Заключна чверть була по-справжньому фінальною. ЗОДЮСШ-УжНУ, яка протягом всієї гри була у ролі наздоганяючої, на 33-й хв. вирівняла становище на табло – 62:62. Інтрига була повернута. Наприкінці гри збільшилися швидкості, побільшало кидків, але не всі вони було точними. Кращу реалізацію продемонстрували гравці «Ужгорода», які перемігши 72:78, здобувають звання чемпіона Закарпаття, а ЗОДЮСШ-УжНУ виборює срібні нагороди.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах