7595
15:16 29.072017

Кращі футбольні команди краю пішли на літні канікули: перша п’ятірка

Спорт 1824

Колективи Вищої ліги Закарпаття зіграли 11 турів. На цьому завершилася перша частина чемпіонату.

IMG_8019

Загалом відбулося 55 поєдинків, у яких було забито 194 м’ячі. А це в середньому 3,5 гола в одному матчі. За цей період виокремилися головні претенденти на нагороди й ті, хто поведе боротьбу за 9–10 місця, але про все по порядку.

«Севлюш» (Виноградів), І місце, 29 очок. Лідер чемпіонату за міжсезоння не втратив своїх кондицій і продовжує показувати добротний футбол. У колективу Валентина Слюсара є те, що необхідно для претендента на нагороди, – стабільність. Виноградівці завдяки змістовній та цікавій грі здобувають необхідний результат, про що свідчить 9 перемог в 11 матчах. Дві зустрічі завершилися нічиєю в 1-му та 7-му турах. Якщо остання мирова була із головним конкурентом «Минаєм» (1:1), то в стартовій грі виноградівці не змогли обіграти ослаблений порівняно з минулими роками «Ужгород» (2:2). «Севлюш» продемонстрував найкращу результативність: в активі виноградівців 38 м’ячів, а Михайло Чедрик (10) та Василь Луця (10) очолюють бомбардирську гонку.

«Минай», ІІ місце, 29 очок. Колектив з Ужгородщини йде нога в ногу із виноградівцями. Цьогоріч команда Миколи Гібалюка відчутно додала й уже встигла закохати в себе чимало прихильників гри мільйонів. Минайці продемонстрували аналогічні показники у графі «перемоги-нічиї-поразки». На відміну від «Севлюша» «Ужгород» вони обіграли (4:1), проте не змогли здобути переможний результат у протистоянні із «Бужорою» (1:1). Саме «Минаю» належить поки що найбільший розгром чемпіонату. Сталося це в 9-му турі, а під гарячу руку потрапила «Оболонь» (9:0). У команді виступає чимало досвідчених гравців, що може зіграти на руку в боротьбі за чемпіонство. Та доля золотих нагород залишається загадкою, а ціна помилки з кожним туром стає дедалі більшою.

«Середнє», ІІІ місце, 24 очка. Середнянці за 11 поєдинків відзначилися надійною грою позаду, адже пропустили тільки 6 м’ячів. Що цікаво: із 8 здобутих перемог у 7 випадках «Середнє» залишало свої ворота неушкодженими. Також ця команда жодного разу не грала внічию, проте тричі поступалася. Якщо осічки в матчах із «Севлюшем» (0:1) та «Минаєм» (1:2) зрозуміти можна, то поразка від «Поляни» була дещо несподіваною. Позмагатися за чемпіонство, швидше за все, середнянцям не вдасться, проте в боротьбі за «бронзу» вони вважаються головними претендентами. Колектив відзначається стабільністю на всіх позиціях, завдяки чому легко здобуває позитивні результати.

«Поляна», ІV місце, 19 очок. Непоганий сезон проводять футболісти «Поляни». У поєдинках із рівними або ж слабшими за себе суперниками вони майже завжди можуть з мінімуму витиснути максимум, а ось у матчах із сильнішими колективами це зробити не вдається. Напевно, найбільше здивувала гра 8-го туру, коли полянці у Виноградові поступилися з непристойним рахунком 0:8. Та все ж колектив Михайла Кондрі заслуговує більше похвали, ніж зауважень, адже в нинішньому розіграші чемпіонату помітні позитивні зміни в їхній грі. Тож не виключаємо їх із боротьби за трійку.

«Вільхівці», V місце, 14 очок. Команда ніяк не може досягти стабільності. За низкою позитивних поєдинків ідуть невиразні матчі, у яких, як здавалося, перемога вільхівчанам була б до снаги. Тягатися із лідерами колективу поки зарано, зате свої 14 очок він усе ж заробив, а це принесло йому 5-те місце. Тож «Вільхівці» можна назвати міцним середняком. Різниця забитих-пропущених м’ячів не найкраща. При 14 результативних атаках отримали у власні ворота 17 м’ячів. Спрогнозувати, на яких позиціях команда розташується за підсумками сезону, поки що важко, проте потенціал у неї є.

Ірина ФРІДМАНСЬКА, студентка відділення журналістики УжНУ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах