7667
16:27 30.072017

Кращі футбольні команди краю відправилися на літні канікули: друга п’ятірка

Спорт 1952

Колективи Вищої ліги Закарпаття зіграли 11 турів, і на цьому завершилася перша частина чемпіонату.

IMG_7122

«Карпати» (Рахів), VI місце, 11 очок. Новачок Вищої ліги хлопчиком для биття не виявився. Старт сезону в команди Юрія Савляка був не найкращий: одна перемога та одна нічия в 6 поєдинках. Проте далі, коли «Карпати» почали набиратися досвіду, став приходити й результат. А завершили перше коло рахів’яни двома перемогами над сусідами по турнірній таблиці: «Бужорою» (4:0) та «Ужгородом» (3:1). Варто звернути увагу на те, що «карпатівці» в 9 матчах з 11-ти щонайменше одного разу відзначались у воротах суперника. Із негативу можна виділити те, що найчастіше вони програють у 3–4 м’ячі, а свідчить це про ненадійну захисну ланку. У цілому за підсумками першого кола «Карпати» справили позитивне враження.

«Ужгород», VIІ місце, 11 очок. Питання про захист ужгородцями чемпіонського звання давно не актуальне. Порівняно з минулими сезонами в колективу з обласного центру відчутно змінився склад. Виконувати високі завдання із цією командою поки не під силу. Стартові ігри більш-менш вселяли надію, проте згодом справи погіршилися. Перемоги стали рідкістю, а гра – невиразною. З плином часу команда все далі відкочувалася в турнірній таблиці, і сьогодні вона тільки 7-ма. Напевно, найбільш прикрі поразки були в дербі Ужгородщини із «Середнім» (2:6) та «Минаєм» (1:4). А починалося все з бойової нічиєї з виноградівським «Севлюшем» (2:2). Хочеться вірити, що становлення нової команди на довго не затягнеться, і можливо, ще в цьому розіграші чемпіонату ми побачимо той «Ужгород», який демонстрував якісний футбол.

«Бужора» (Іршава), VIII місце, 11 очок. Склалося враження, що протягом цієї частини чемпіонату виступали дві абсолютно різні «Бужори». Перша – надзвичайно позитивна, друга – невиразна. Іршавці у стартовій частині чемпіонату приємно здивували обласну громадськість, увірвавшись до групи лідерів. Підопічні Михайла Рацина в перших 6 турах набрали 11 очок і тільки одного разу поступилися. Приємно вразила мирова із «Минаєм» (1:1). У «Бужори» викристалізувався стиль гри, який приносив результат. Але було це до певного часу. 7-й тур став переломним. Після серії вдалих матчів поразка від «Середнього» (0:2), можливо, негативно вплинула на психологію команди, і далі йшли незрозумілі поразки від «Вільхівців» (0:1) та «Карпат» (0:4). Осічки в матчах з лідерами до уваги не беремо. Найближчі поєдинки дадуть відповідь на питання, чи побореться «Бужора» за топ-5, адже робити які-небудь прогнози важко. Важливо також, як проведе команда цю паузу та з яким настроєм вийде на друге коло змагань.

«Оболонь» (Хуст), ІХ місце, 8 очок. Команда – лідер за пропущеними м’ячами. У середньому за гру хустяни отримують у власні ворота три голи, і це при середній результативності 0,9, тож позиція наприкінці турнірної таблиці закономірна. Варто зазначити, що «оболонці» краще грають на власному полі. Із 8 набраних балів 7 здобули вдома. Привезти залікові очки із виїзних матчів вдалося тільки одного разу в Рахові (3:3). Також колектив із

Хуста часто опускає руки, про що свідчать розгромні поразки від «Севлюша» (0:7) та «Минаю» (0:9). Та все ж є й позитив: в окремих поєдинках у команди простежується власний малюнок гри, який втілює надію на подальший розвиток.

«Боржава» (Довге), Х місце, 1 очко. Абсолютний аутсайдер чемпіонату. Колектив з Довгого ніяк не може віднайти своєї гри. Часто команда програє навіть без серйозної боротьби. «Боржава» змогла провести всього 5 результативних атак. Не дивно, що довжанці за підсумками 11 матчів не здобули жодної перемоги, та в одній грі їм усе ж удалося вибороти нічию. Було це у 8-му турі в поєдинку із хустською «Оболонню» (1:1). Схоже, «Боржава» гарантувала собі останнє місце в турнірній таблиці.

Ірина ФРІДМАНСЬКА, студентка відділення журналістики УжНУ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах