7736
15:43 7.082017

У жіночій Суперлізі з гандболу з’явиться плей-офф

Спорт 2185

На засіданні Комітету з проведення змагань ФГУ відбулось жеребкування учасників чемпіонату України серед команд жіночої Суперліги. Також була затверджена дата проведення матчу за Суперкубок — 5 вересня.

logoСуперкубок. Львів. 5 вересня

“Галичанка” (Львів) – “Дніпрянка” (Херсон)

Суперліга. Жінки. Учасники сезону 2017/2018

“Дніпрянка” (Херсон) — 5 номер при жеребкуванні

“Карпати” (Ужгород) — 3

“Галичанка” (Львів) — 2

Команда — 5

“Спартак” (Київ) — 1

“Економуніверситет” (Тернопіль) — 4

Суперліга. 1 тур. 15-16 вересня

“Галичанка” (Львів) – “Дніпрянка” (Херсон)

“Спартак” (Київ) – “Економуніверситет” (Тернопіль)

“Карпати” (Ужгород) – команда 5

Система проведення змагань

Перший етап:

Команди проводять «здвоєні гри» за коловою системою роз’їздами в два кола. Кожна команда повинна зіграти по 20 ігор за два кола.

Другий етап:

На другом етапі всі команди розподіляються на дві групи (А та Б) за результатами ігор попереднього етапу. До групи «А» включаються команди, що зайняли 1-3 місця після першого етапу. До групи «Б» включаються команди, що зайняли 4-6 місця після першого етапу. У групі «А» та «Б» ігри проходять турами (3 тури) по дві гри в турі, на майданчику кожної з команд (порядок турів групи «А» з 3-ої команди до 1-ої, порядок турів групи «Б» з 6-ої команди до 4-ої). Очки, що були набрані на першому етапі, зберігаються також на другому етапі.

Система плей–офф

Якщо після завершення 26 ігор різниця в очках між командами, що зайняли 1-е та 2-е місця становить 7 очок та менше, то для визначення Чемпіона України між цими двома командами проводиться серія ігор до двох перемог по системі «плей-офф». Всі ігри серії проводяться до перемоги. При нічийному результаті, після основного часу матчу, командам надається 5-хвилинна перерва, після якої призначається додатковий ігровий час. Додатковий ігровий час включає в себе два тайми по 5 хвилин з перервою між ними в одну хвилину. Якщо після першого додаткового ігрового часу знову не буде виявлений переможець, то після 5-хвилинної перерви призначається другий додатковий ігровий час. Цей додатковий ігровий час також включає в себе два тайми по 5 хвилин з перервою між ними в одну хвилину. Якщо і після другого додаткового ігрового часу не буде виявлено переможця, то призначається серія 7-метрових штрафних кидків.

Перша гра проводиться на майданчику команди, що зайняла більш низьке місце за підсумками 26 ігор. Друга та, якщо буде потрібно, третя гра проводяться на майданчику команди, що зайняла більш високе місце за підсумками 26 ігор. Команда, яка перемогла в серії, стає Чемпіоном України. А команда, що програла займає 2-е місце.

Після завершення 26 ігор, команди що зайняли 3-е та 4-е місця для визначення бронзового призера Чемпіонату України проводять між собою серію “плей-офф” до двох перемог за правилами серії ігор за 1 місце.

У Засіданні Комітету з проведення змагань ФГУ взяли участь голова Комітету Євген Петрушевский, Голова Суддівської комісії ФГУ Валентин Вакула, тренер жіночої збірної України Валерій Войналович, головний тренер чоловічої збірної України Віталій Андронов.

Сергій ЦУКІЛО

ФГУ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах