7805
15:07 13.082017

На Закарпатті незабаром пройде PylypetsGravityRace

Спорт 1850

18-20 серпня відбудеться єдина в Україні гонка PylypetsGravityRace із  статусом UC (Міжнародний союз велосипедистів) Class 1 із даунхілу.

201707271238001089

Ось уже  4 –тий рік поспіль  близько півтисячі (насправді значно менше) спортсменів велосипедистів з’їжджаються на гору Гимбу, що у селі Пилипець, на Закарпатті, адже там  проводяться наймасовіші змагання із швидкісного спуску. Цьогоріч в рамках міжнародної гонки PylypetsGravityRace, додасться ще й окремий залік Відкритого Чемпіонату України з даунхілу.

“Особливість цих змагань,  утому що траса є дуже складна на ній і –  велика кількість стрімких спусків, складні різкі повороти (контрнахили), на трасах є кам’яні секції, трампліни, вильоти, додаткову складність створюють ще й коріння дерев”, каже Олексій Смірнов, співорганізатор  змагань Pylypets Gravity Race, і додає, саме за цим екстримом  байкери і приїздять до України..

Торік змагались за титул найшвидшого велосипедисти із Литви, Шотландії та України,аг оловним комісаром (суддею) був Чараламбос Рігас з Греції.

Попри складність  траси, байкери  розвивають швидкість  до 60 км на годину. Звісно без травм не обходиться, але під час змагань на території  будедекілька карет швидкої допомоги, а також патрулі надзвичайників.

Виїзд на трасу тільки у спеціальному спорядженні, такому як суцільний шолом з підборіддям(фулфейс), та на повністю справному велосипеді з гальмами на обидва колеса. Бажаними також є захисти колін, локтів, спини та шиї.

 Усе це робить цей спорт дуже видовищним та захоплюючим, як для спортсменів, так і глядачів.

Довідка: Пилипець Байк Парк, це велосипедна мекка Карпат, є у с. Пилипець, Закарпатської області, на схилах гори Гимба. Тут займаються професійні спортсмени, аматори та просто любителі активного відпочинку за кермом велосипеда. Ця гонка була організована замість гонки зі швидкісного спуску, яка традиційно проводилася в Криму.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах