7959
20:28 20.082017

Сергій Кустрьо: «Намагатимуся пройти кваліфікацію на чемпіонат Європи і здобути звання майстра спорту»

Спорт 2688

Легка атлетика на Закарпатті має свою історію. Наші спортсмени неодноразово досягали високих результатів на всеукраїнській арені.

dorozhka

Одним із перспективних та амбіційних легкоатлетів краю є Сергій Кустрьо, який виступає на дистанціях 100 та 200 метрів. Попри молодий вік (21 рік) наш герой чотири рази ставав чемпіоном Закарпаття у бігу на 100 м та встановив два рекорди Ужгорода, але найбільшим досягненням для Сергія є нещодавній виступ на чемпіонаті України, де, установивши новий особистий рекорд на 100-метрівці (10,76 с), він посів четверте місце.

– Сергію, як ви прийшли у спорт і чому обрали саме легку атлетику?

– Легкою атлетикою почав займатися ще 13 років тому. Привів мене мій перший тренер – Роберт Талабіра. Він викладав в Ужгородській ЗОШ № 5, де я тоді навчався. Через кілька років після того як я почав займатися спортом, у мене була перерва. Це було зумовлено навчанням. Але згодом зрозумів, що хочу більше присвятити себе спорту, відчував, що це моє, тому після невеликого перепочинку повернувся, про що ні на мить не пошкодував.

– Чи можете порівняти рівень легкої атлетики на Закарпатті з іншими областями?

– У нас набагато нижчий рівень, аніж в інших регіонах України. Є області, де створені хороші умови для професійного розвитку спортсменів, на Закарпатті, на жаль, цього немає. Також тут кілька видів легкої атлетики взагалі не представлені. Є куди рости, і хочеться сподіватися, що ми зможемо вийти на новий рівень.

– Чи вистачає в нас кваліфікованих тренерів?

– Так, хороші тренери є, але нема прийнятних умов для тренувань. На стадіонах доріжки в поганому стані. Узимку роздягальні холодні, немає гарячої води. Перед тренуванням доводиться самотужки розчищати сніг. Вважаю мінусом, що в нас немає спеціалізованого залу.

– Як відновлюєтеся після важких навантажень?

– Ходжу в лазню, просто відпочиваю. Коли на день по два-три тренування, то допомагає відновитися денний сон. У міжсезоння тренуємося менше, тому трохи легше. Правильний режим дня – дуже важливий елемент у спорті.

– А яку роль у вашій карєрі відіграє правильне харчування?

– Це один із головних чинників для успіху. Доводиться дотримуватися цього кожного дня. Намагаюся правильно харчуватися як перед тренуваннями, так і після них. Коли тренування о 8-й годині, то прокидаюся о 5–6, аби до того часу їжа засвоїлася і я зміг займатися з новими силами й викластися на максимум.

– Як налаштовуєте себе перед стартом?

– Намагаюся побути наодинці і знайти для себе правильні слова. Мотивую себе викластися на повну й показати високий результат. Перед кожним змаганням присутнє хвилювання, яке проходить тільки-но суддя дає старт. Тоді ти вже ні про що не думаєш і просто мчиш до фінішу.

– Як рідні ставляться до вашого захоплення?

– Вони мене постійно підтримують, мотивують. Мама раніше також займалася легкою атлетикою, тому, можливо, мені це передалося генетично.

– Якби не легка атлетика, то який вид спорту ви б обрали?

– Напевно, ніяким іншим видом спорту не займався б. Заради хорошої фізичної форми виконував би бігові вправи та ходив у тренажерний зал.

– Якими якостями, на вашу думку, повинен володіти спортсмен, аби досягти великих успіхів?

– Не потрібно боятися й лінуватися виконувати важку роботу. Необхідно вміти себе мотивувати і правильно налаштовуватися перед стартом. Мені постійно говорили, що в мене немає таланту (сміється), тому слід бути цілеспрямованим і вперто йти до того, про що мрієш, навіть якщо в тебе для цього нема задатків.

– Ваша найбільша спортивна мрія?

– Більш за все хочу перемогти на чемпіонаті світу і потрапити на Олімпійські ігри. Якщо про найближчі плани, то намагатимуся пройти кваліфікацію на чемпіонат Європи і здобути звання майстра спорту.

Бажаємо Сергію справжніх спортивних злетів і гідно представляти честь Закарпаття не тільки на всеукраїнському рівні, а й на світовому.

Розмовляв Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини