7993
21:37 21.082017

Донеччани тріумфують, закарпатці за межами трійки

Спорт 2198

14–19 серпня на провідних стадіонах Закарпаття відбувся IV Міжнародний дитячо-юнацький турнір з футболу на честь Андрія Гаваші.

IMG_0058

Участь у змаганнях узяли кращі команди України: ДЮСШ-15 Київ (ОК ім. І.Піддубного), СДЮСШОР Ужгород, «Cкала» (Моршин), «Динамо» (Київ), «Карпати» (Львів), «Львів», «Шахтар» (Донецьк), «Мункач» (Мукачево), а також гості із Угорщини («Спартакус»), Німеччини («Бранденбург») та Румунії («Чіксереда»). Змагання відбувалися у двох вікових категоріях (U-17, U-15).

IMG_0021

Серед 17-річних тріумфували донеччани. Два колективи «гірників» демонстрували потужний атакуючий футбол і відзначалися надійною оборонною грою. «Шахтар U-16» виявився найсильнішим, у фіналі перегравши «Львів», який у підсумку посів друге місце. «Шахтар U-17» зміг вибороти третю сходинку. Близькою до нагород була ужгородська СДЮСШОР U-16, яка в «бронзовому» фіналі в післяматчевих пенальті поступилася «гірникам». Щодо інших закарпатських колективів, то «Мункач» зайняв п’яте місце, а СДЮСШОР U-17 Ужгород – тільки десяте. Приємно, що ужгородський воротар Дмитро Кашка був визнаний кращим кіпером турніру. В інших номінація перемогли такі футболісти:

  • захисник – Золтан Моті («Спартакус» Угорщина);
  • півзахисник – Анатолій Матвєєв («Шахтар U-17» (Донецьк);
  • нападник – Назар Ткач («Львів»);
  • кращий гравець турніру – Богдан В’юнник («Шахтар U-16» (Донецьк).

У категорії U-15 перші позиції також були за гравцями донецького «Шахтаря», котрі змогли перемогти в усіх поєдинках. Високу майстерність демонстрували й німецькі гості – ФК «Бранденбург». Саме ці дві команди зустрілися в головному матчі турніру. Українці володіли перевагою і змогли втілити її в три забиті м’ячі. Таким чином, «золото» й цієї вікової категорії завойовують донеччани. У боротьбі за «бронзу» зійшлися львівські «Карпати» та київське «Динамо». Саме останні здобули перемогу і піднялися на третю сходинку п’єдесталу пошани. СДЮСШОР Ужгород із ОК ім. Піддубного (Київ) боролися за 7-ме місце, і наші спортсмени впевнено здобули вікторію. На жаль, інша закарпатська команда – «Мункач» (Мукачево) – матч за 9-те місце програла.

Індивідуальні нагороди отримали:

  • воротар – Юрій Лапак («Львів»);
  • захисник – Олександр Майстренко («Шахтар» Донецьк);
  • півзахисник – Тео Гартс («Бранденбург»);
  • нападник – Назар Волошин («Динамо» Київ);
  • кращий гравець турніру – Віталій Роман («Карпати» Львів).

Визначали також кращих гравців фінальних поєдинків. Серед 15-річних у складі «Бранденбурга» відзначився Седрік Крюгер, а в «Шахтаря» – Артем Векленко. У категорії U-17 кращими обрали Богдана Токаря («Львів») та Дениса Свитюху («Шахтар» Донецьк).

Хоч закарпатці й не змогли увірватися до призової трійки, проте довели, що потенціал у наших команд є. Сподіваємося, спортивні злети в колективів Срібної Землі не за горами.

Олег МИКИТА

Фоторепортаж із фінальних поєдинків та церемонії нагородження

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах