8088
12:21 25.082017

Соціальний велопробіг за участі незрячих фінішує в Ужгороді

Спорт 1919

21149955_876237465872132_7658652789910360051_nТретій рік поспіль в Україні проводять соціальний велопроект:”Бачу, Можу, Допоможу” покликаний здолати суспільні стереотипи про людей з інвалідністю. Учасники — зрячі та незрячі, а також люди з порушеннями зору — вирушають у багатоденну подорож Україною на велосипедах-тандемах. Цьогоріч стартували в Івано-Франківську, Кінцевою точкою велопробігу є Ужгород.

В Ужгород приїжджають 27 серпня.

Вїжджати будуть з центрального в’їзду в місто о 17:00 (потім їдуть через площу Петефі і на площу Театральну)

У велопробізі бере участь 7 тандемів.

Мандрівка триває 9 днів за маршрутом Франківськ — Долина — Міжгір’я — Хуст — Мукачево — Ужгород.

Є учасники зі Львова, Одеси, Харкова, Франківська, Полтави, Черкас, Києва, Умані, Кам’янця-Подільського. Серед учасників — представники різних професій: юристи, журналісти, масажисти, хіміки, ін.

Проект покликаний допомогти незрячим або людям із порушеннями зору стати «види-мими» для громадськості, сприяти їхній інклюзії та утверджувати повагу до прав люди-ни незалежно від її фізичних можливостей.

Вікторія Лучка, координаторка велопробігу, каже:

“Цим проектом ми хочемо надихати всіх навколо здійснювати мрії і завжди рухатись до своєї мети. «Обмеження — тільки в наших головах» — це неформальне гасло велопробігу. Щороку шукаємо щось нове в процесі підготовки та реалізації проекту, але незмінними залишаються наші мотивація та цінності: взаємопідтримка, рів-ність, відважність і любов до пригод. Загалом наш проект — про людей, з якими не-важко і нестрашно підкоряти найвищі вершини, і люди — його найцінніший ресурс.”

Проект «Бачу! Можу! Допоможу!» започаткований 2015 року ГО Інститут українських студій на вшанування пам’яті Миколи Пеха, незрячого львівського активіста за співзасновника організації. Тоді 2 велосипеди-тандеми впродовж 33 днів здолали 3 тис км — зі Львова й до Львова, через Київ, Черкаси, Вінницю, Чернівці. У 2016-му понад два тижні їхали зі Львова до Одеси. Цього разу обрали Карпати.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини