8146
12:41 28.082017

В Ужгороді змагалися кращі стронгмени краю. ФОТО

Спорт 2132

У неділю, 27 серпня, в обласному центрі пройшов XIV силовий турнір «Карпатський ведмідь».

IMG_0103

Цьогоріч участь у змаганнях узяли п’ять спортсменів: три представники Закарпаття – Іван Деркач, Володимир Цифра, Іван Григоровський, а також двоє івано-франківців – Іван Шарий та Роман Шмигельський. Для учасників було підготовлено шість дисциплін, за підсумками яких визначали переможця та призерів. Між вправами, коли стронгмени відпочивали, організатори влаштовували конкурси для глядачів. Спробувати свої сили мали можливість як дорослі, так і діти.

Першою вправою було підняття 120-кілограмової колоди. Найкраще виступили Іван Григоровський та Володимир Цифра, котрі зуміли підняти снаряд по шість разів. Далі учасники виконували станову тягу. Переможця виявляли завдяки найбільшій вазі, яка йому підкориться. Знову ж таки гостра боротьба була між Іваном Григоровським та Володимиром Цифрою. Цього разу Іван подолав позначку в 442 кг і з новим рекордом переміг у цій дисципліні.

Далі слово було за Цифрою. Третя дисципліна, у якій змагалися спортсмени, – підняття чотирьох каменів (110 кг, 120 кг, 140 кг, 160 кг). На жаль, не всім удалося підняти снаряди на висоту 110 см. Вправно виконати це завдання змогли тільки закарпатці – Деркач, Григоровський та Цифра. Саме останній закінчив вправу з новим рекордом – 15:48 с. Новий показник був установлений і в наступній дисципліні – утримання автомобіля на час. І знову ж таки найбільшу майстерність показав Цифра – 42:6 с. Високий результат також продемонстрував головний конкурент Володимира – Іван Григоровський (37:9 с). Після чотирьох вправ визначилися головні претенденти на перемогу – Цифра та Григоровський, котрі встигли відірватися від переслідувачів на комфортну відстань. Дві заключні дисципліни мали дати відповідь на багато запитань. Тим часом, коли спортсмени відпочивали між підходами, головна увага вболівальників, яких цього дня зібралося чимало, була прикута до конкурсантів, що боролися за подарунки.

Наступною вправою стала естафета. Учасники мали підняти на вантажівку снаряди різної ваги та величини. Дисципліна була настільки важкою, що повністю пройти дистанцію вдалося тільки одному стронгмену – Володимиру Цифрі. На завершення визначали найсильніших у фермерській ході. Спортсмени повинні були пронести дві 144-кілограмові валізи на 20 м. Володимир Цифра вирішив і наостанок потішити своїх прихильників, установивши черговий рекорд – 7:75 с. Другим виявився Іван Григоровський – 10:11 с.

За підсумками змагань п’яту сходинку посів Іван Шарий (10 очок). Четвертим цього разу був інший представник Івано-Франківська – Роман Шмигельський (13,5 очка). Третє місце із результатом 15,5 очка виборов мукачівець Іван Деркач. «Срібло» завоював ужгородець Іван Григоровський (21,5 очка). А беззаперечним переможцем «Карпатського ведмедя 2017» став Володимир Цифра (28,5 очок).

Володимир розповів нашому виданню, що перемога йому дісталася завдяки великій роботі над собою. Також він зауважив, що тут зібралися сильні суперники, тож висока конкуренція стимулює його розвиватися ще більше.

Варто додати, що цьогорічний тріумфатор бере участь у Центральноєвропейському кубку стронгменів і посідає там другу сходинку.

Олег МИКИТА, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах