8291
11:16 3.092017

На території Ужгородського замку розпочався Чемпіонат Східної Європи з дрон-рейсингу

Спорт 1770

Вчора у рові Ужгородського замку розгорнули свої локації Чемпіонат Східної Європи з дрон-рейсингу та фестиваль дронів “Dronevar”.

1-26

На Закарпаття приїхали кращі дрон-рейсери України та учасники з-за кордону, зокрема перший чемпіон світу з перегонів дронів австралієць Чед Новак. Загалом гостями замку стали 32 дрон-рейсери та понад сотні дронів.

Протягом двох днів дрон-рейсери проходитимуть кваліфікаційні відбори та змагатимуться у дрон-перегонах на спеціально облаштованій трасі, повідомляє УНН.

“За результатами перегонів буде визначено трьох кращих дрон-рейсерів, які отримають право долучитися до збірної України на наступному світовому чемпіонаті. Сьогодні на Закарпаття приїхали кращі дрон-рейсери з Києва, Одеси, Запоріжжя, Рівного, Львова, Кролевця (Сумська область), Харкова, Дніпра. Ці пілоти є постійними учасниками змагань різних рівнів, переможцями етапів європейських чемпіонатів. Можна сказати, що свого роду столицею українського дрон-рейсингу є місто Київ, а ось кращі пілоти мешкають у Києві, Рівному, Запоріжжі та Одесі”, – розповів УНН співорганізатор заходу, представник Всеукраїнської асоціації дрон-перегонів Ілля Дашивець.

Побачити не лише змагання, але й відчути швидкість і складність перегонів, глядачі могли як спостерігаючи за трасою, так і за онлайн-відтворенням польотів дронів на великих екранах. Безперечно, найбільшу цікавість дійство викликало у дітей, які стежили за перебігом чемпіонату зі стін замку та з оглядового майданчику.

“Цей фестиваль має стати щорічним на Закарпатті. Окрім безпосередньо перегонів дронів захід має і культурно-просвітницьку місію. Ми плануємо “оживити” 14 замків Закарпаття, не залежно від їхнього стану. Йдеться, зокрема, про Невицький замок, замок Шенборна, Мукачівський, Хустський, замок Сент-Міклош, Виноградівський та інші. Ми хочемо привернути увагу до цих архітектурних пам′яток, показати їх у цікавому ракурсі, зокрема дрони це можуть зробити, а фото з землі не завжди розкривають всієї краси. Цього року фестиваль дронів проходить в Ужгородському замку, наступного плануємо цей захід, але дещо у розширеному масштабі, на руїнах Хустського замку”, – зазначив закарпатський співорганізатор заходу Євген Забарило.

Сьогодні учасники проходили кваліфікаційні відбори, результати яких вплинуть на їхній рейтинг у завтрашніх перегонах дронів. Окрім динамічного дійства на трасі, відвідувачі змогли познайомитися і з пілотами, і з їхнім технічним оснащенням. Безпосередньо на місці проведення змагання розгорнули намет, де дрони відновлювали після падінь, готували апарати до старту, а пілоти ділилися враженнями і досвідом участі у популярному виді спорту.

Катерина Ірха

2-47 4-76

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини