8298
09:25 4.092017

У Кубку Східної Європи з дрон-рейсингу в Ужгороді змагалися 32 учасники

Спорт 1322

На фестиваль сучасних технологій та мистецтв «Dronevar» цими вихідними до обласного центру Закарпаття з’їхалися найкращі пілоти України та закордоння.

1504463321_img_2456

Загалом на території Ужгородського замку змагалися 32 дрон-рейсери. Захід відвідав і перший чемпіон світу з перегонів дронів австралієць Чед Новак. Він поділився з учасниками секретами техніки, тому на змаганнях провели й чимало майстер-класів від професіонала.

Понад сотню різноманітних сучасних дронів швидко долали перепони. Глядачі могли стежити за динамічним дійством і на великих екранах, на яких тривала відеотрансляція.

Технічне оснащення пілотів – дрони – після падінь зазнавали пошкоджень, однак на локації змагань розклали намет, де ремонтували техніку, тож апарати швидко знову були готові до старту, повідомляє zak-kor.net.

Як розповів директор Української асоціації дрон перегонів Дмитро Аксьонов, попередні етапи чемпіонату України та кубку Східної Європи з дрон-рейсингу вже були проведені в Києві, Чернігові, Кропивницьку. «Наступний етап заходу буде в столиці, фінал плануємо в Кропивницькому. Українські пілоти дуже сильні, швидкі і можуть змагатися на рівні з іноземними – не тільки Європи, а й світу. Із Закарпаття учасників нема, бо коли ми приїхали сюди, то не знали жодного пілота. Але другого дня вже познайомилися і виявляється, що в Ужгороді таких чимало», – каже співорганізатор заходу.

Дійство було цікавим і аматорам, які мали нагоду після змагань політати на трасі, протестувати техніку, а також набратися досвіду від професіоналів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах