8469
14:33 9.092017

У центрі Мукачева влаштували показові бої

Спорт 2253

Сьогодні, 9 вересня, на центральній площі Мукачева відбулися показові бої для мукачівців та гостів міста.

_MG_9577

Вони були приурочені відкриттю фестивалю з хортингу, який цими вихідними проходитиме у Мукачеві. Окрім того, що змагання стартували у місті вперше, вони символічно розпочалися на День фізичної культури і спорту!

З вітальним словом до учасників та гостів фестивалю звернувся головний спеціаліст управління освіти, молоді та спорту міськвиконкому Уліганець В.В. Він привітав учасників зі святом та початком змагань, побажав нових звершень, спортивних перемог та міцного здоров’я. До вітальний слів також долучився Зелений Василь Олександрович – голова міської федерації хортингу. Він побажав учасникам хорошого настрою, сил та здоров’я!

Зауважимо, що фестиваль проходить під патронатом міського голови м. Мукачева Андрія Балоги.

Участь беруть: призери чемпіонатів світу та Європи з хортингу, майстри спорту України та майстри спорту міжнародного класу.

Під час показових боїв ведучий пояснював, яка техніка бою використовуються та як її застосовується. Зазначимо, що участь у фестивалі беруть як дітки, так і дорослі. Окрім того, показові бої влаштовували дітки разом зі своїми батьками, яким також припав цей вид спорту до душі.

Для тих, хто ще не знає хортинг – це вид спортивних єдиноборств, створений в Україні. Хортинг позиціонується не тільки як бойове мистецтво, а і як система комплексної фізичної підготовки, самовдосконалення, морального, духовного та культурного виховання, наближення до українських традицій.

Засновники цього виду спортивного єдиноборства пояснюють, що слово «хортинг» походить від назви острова Хортиця, де розташовувалася Запорізька Січ.

21 серпня 2009 року, Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, офіційно визнало хортинг як вид спорту (наказ № 3000).

Ілона ВІЛЬНА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах