8591
12:15 14.092017

«Шахтар» вдало стартує у Лізі Чемпіонів

Спорт 1663

Вчора, 13 вересня, єдиний представник України у найпрестижнішому європейському футбольному турнірі Лізі Чемпіонів – донецький «Шахтар» провів поєдинок першого туру проти італійського «Наполі».

38

Донеччани розпочали гру впевнено, і вже на 15-й хв. вийшли вперед: Срна віддав на Феррейру, той переправив м’яч на Тайсона, і бразилець націлено пробив по воротах Рейни – 1:0.

За кілька хвилин той же Тайсон міг записати до свого активу дубль, але вдруге переграти кіпера італійців йому не вдалося. У другій частині першої 45-хвилинки неаполітанська команда декілька разів могла встановлювати паритет, але то захисники, то кіпер донеччан команди грали надійно.

Після перерви, а саме на 58-й хв., «Шахтар» зробив вагому заявку на перемогу: навіс Степаненка головою майстерно замкнув Феррейра – 2:0. Після цього епізоду градус боротьби на полі підвищився, і гольові нагоди стали виникати частіше. В одному з епізодів Степаненко порушив правила у власній штрафній, і арбітр вказав на «позначку». 11-метровий удар відмінно реалізував Мілік – 2:1.

На 83-й хв. господарі могли зняти всі питання щодо переможця цієї дуелі, та за суперника зіграв каркас воріт. Далі відмінні нагоди для взяття воріт мали італійці, проте ні Кальєхону, ні вдруге Міліку записати до свого активу гол не вдалося.

Таким чином, «Шахтар» здобуває важливу звитягу на старті турніру, і з оптимістичним настроєм розпочинає свій новий єврокубковий шлях.

У паралельному матчі групи F англійський «Манчестер Сіті» на виїзді впевнено обіграв нідерландський «Феєнорд» з рахунком 0:4. У складі «містян» відзначилися Агуеро, Стоунз (2), Габріель Жезус.

У рамках 2-го туру Ліги Чемпіонів колектив Фонсеки відправиться на «Етіхад», де зійдеться із місцевим «Манчестер Сіті». Гра пройде 26 вересня о 21:45.

Вже сьогодні га груповій стадії Ліги Європи стартують два українські колективи. Київське «Динамо» прийматиме албанський «Скендербеу» (20:00), а луганська «Зоря» на «Арені-Львів» зутрінеться із шведським «Естерсундом» (22:05).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах