8679
13:45 18.092017

Ужгородські «Карпати» розпочали сезон на позитивній ноті

Спорт 3067

15–16 вересня в ужгородському СК «Юність» відбулися поєдинки першого туру жіночої Суперліги з гандболу між місцевим ГК «Карпати» та миколаївським «Реалом».

IMG_1301

У міжсезонні в складі закарпатського гандбольного клубу сталися зміни. Його покинули кілька провідних гравців, серед яких лідер та капітан команди – Ірина Яблонська. Колектив Бориса Петровського активно готувався до старту сезону, проводячи ряд товариських поєдинків, результат яких бажав залишати кращого. Проте, як відомо, у підготовчих зустрічах у першу чергу береться до уваги не рахунок, а сама гра. Та все ж…

«Карпати» (Ужгород) – «Реал» (Миколаїв) – 25:23 (15:10)

«Карпати»: Воронько 1, Чіковані; Готра 7/4, Фурманець 4, Кильч 3, Гичка 3, Мелекесцева 2, Лезінська 2, Компанієць 1, Шипляк 1, Безрукова 1, Купчак.

Головний тренер – Борис Петровський.

Хоч перший гол сезону вдалося забити ужгородкам, проте за кілька хвилин гості заволоділи ініціативою й за підсумками першої 10-хвилинки були попереду (4:6). Згодом коуч господарок вніс корективи у гру своїх підопічних, і ті змогли наздогнати та обігнати суперника. Миколаївки неодноразово порушували правила, за що часто залишалися в меншості, а закарпатки цим вміло користувалися. Ще до перерви «Карпати» змогли забезпечити собі комфортну перевагу (15:10).

5-очковий гандикап залишався протягом більшої частини другої 30-хвилинки, та в заключні 10 хвилин активніше діяли миколаївки. З часом перевага господарок зменшувалася, а «Реал» був все ближче до сенсації, але «карпатівки» вчасно схаменулися, уважно зіграли в захисті й здобули важливу перемогу – 25:23.

«Карпати» (Ужгород) – «Реал» (Миколаїв) – 33:18 (15:9)

«Карпати»: Воронько, Чіковані; Готра 11/3, Безрукова 4, Компанієць 3, Шипляк 3/1, Лезінська 3, Фурманець 3, Гичка 2, Кильч 2, Мелекесцева 1, Купчак 1.

Головний тренер – Борис Петровський.

Наступного дня було помітно, що «карпатівки» зробили висновки з першої гри і сконцентровано діяли з першої хвилини зустрічі. Миколаївські гандболістки намагалися не тільки відбиватися, а й конструктивно грати в нападі. Та все ж краще це виходило в господарок. За підсумками перших 30 хв. поєдинку ужгородки 15 разів відзначилися у воротах «Реала», натомість гості спромоглися тільки на 9 результативних атак.

Після перепочинку «Карпати» додали, і перевага сягнула 10 очок, але закарпатки на досягнутому зупинятися не стали, адже вболівальники активно гнали їх уперед. Такий рахунок спонукав Петровського надати ігрову практику всім своїм підопічним. Варто відзначити кіпера Тею Чіковані, яка змогла кілька разів по-справжньому врятувати команду. А загалом кожен із гравців зробив певний внесок у звитягу.

У підсумку «Карпати» довели справу до впевненої перемоги (33:18) і з двома перемогами вийшли в новий сезон. А кращим бомбардиром дводенного протистояння стала Яна Готра, на рахунку якої 18 результативних ударів.

В іншому поєдинку першого туру київський «Спартак» приймав тернопільський «Економунівер». В обох зустрічах столичні гандболістки виявилися сильнішими за свого суперника. Спочатку із рахунком 33:25, а згодом із 35:22. А ось матчі львівської «Галичанка» та херсонської «Дніпрянки» перенесені через виступи перших у Кубку ЄГФ.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах