8953
15:05 29.092017

В суботу вже втретє стартує Берегівський благодійний півмарафон

Спорт 1905

14448842_885251578275105_2803240393649318843_nВ послідній день вересня вже в третє відбудеться Берегівський благодійний марафон. Цього року сотні бігунів знов вийдуть на різні дистанції, щоб привернути увагу на важливість підтримки нужденних родин. Організований предстаництвом Угорської екуменічної служби в м. Берегові спортивна подія в цьому році проводиться в рамках районного фестивалю Берегфест, тому учасники марафону стартуватимуть з стадіону ім. Дьердя Барни в с. Яноші Берегівського району. Окрім бігунів на дистанції півмарафону та дистанції на 10 та 5 кілометрів, організатори чекають школярів з 15 шкіл району для участі на дистанціях 3 кілометра та 800 метрів.

Привітає учасників півмарафону та проведе їх розминку, беручий в ньому участь, посол доброї волі Угорської Екуменічної Допомоги, чемпіон Олімпійських ігор та чемпіон світу у боксі Іштван Ковач Коко. На його думку, благодійний півмарафон окрім того, що дає змогу збирати кошти на допомогу нужденним родинам, як справжня спортивна подія на різних дистанціях пропонує для різних вікових категорій його учасників справжні спортивні змагання. Для події, яка стала однію з найбільшиших спортивних подій та програм для проведення вільного часу в регіоні, окрім солідарності, важливо підкреслити те, що спорт може обєднати людей з різних регіонів та країн, як і тих хто проживають разом, хоч і володіють різною рідною мовою. В змаганнях крім учасників з різних міст та регіонів України, візмуть участь бігуни з Угорщини та Сполучених Штатів Америки.

На прохання Іштвана Ковача Коко, український чемпіон світу з боксу у першій важкій вазі Олександр Усик підтримав даний захід і як спортсмен, який вже багато разів осилював дистанцію півмарафону в своєму відеозверненні побажав його учасникам багато успіхів.

Екуменічна Служба Допомоги присутня в Україні з середини 90 – тих років. У фокусі створеного на Закарпатті після паводку 1998 року берегівського представництва Служби тепер знаходиться боротьба проти бідності. Служба Допомоги крім своїх постійно діючих програм на Закарпатті, з початку 2014 року в рамках міжнародної гуманітарної програми, включилася в роботу по наданню допомоги внутрішнім переселенцям та населенню прифронтових сіл в 10 регіонах України, у 500 населених пунктах, надавши відчутні допомогу більш, як 50 тисячам громадянам на суму 500 мільйонів форінтів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах