9175
12:33 10.102017

Закарпатські баскетболісти вийшли на старт

Спорт 3663

7 жовтня в Ужгороді розпочався чемпіонат Закарпаття з баскетболу серед чоловічих команд.

IMG_1844

IMG_1854«Цьогоріч чемпіонат проходитиме із жовтня по травень, і за цей час заплановано провести 9 з’їзних турів. Більшість поєдинків проходитимуть в ужгородському «Буревіснику», один тур запланований у Мукачеві. На жаль, в інших містах немає залів, де б можна було на рівні провести цей спортивний захід. У сезоні 2017/18 років беруть участь 10 колективів, які поділені на дві групи. Якщо раніше ми ще до початку чемпіонату могли спрогнозувати, хто потрапить до трійки, то нині передбачити призерів важко. Команди з нижньої частини турнірної таблиці додають, і конкуренція з плином часу зростає», – розповідає президент Федерації баскетболу Закарпаття Олександр Зубковський.

Поєдинки першого туру дійсно вийшли видовищними, і вболівальники, які зібралися підтримати своїх улюбленців, могли насолодитися грою високого рівня. Варто також зазначити, що матчі в підгрупах, окрім зустрічей фінального туру, граються чотири чверті по 8 хв. чистого часу. Фінальні ж поєдинки складатимуться із чотирьох чвертей по 10 хв.

Цілком прогнозовано із перемоги над ЗОДЮСШ м. Ужгород розпочав сезон минулорічний чемпіон – БК «Ужгород». Протягом усього поєдинку він демонстрували якісну гру й довів справу до перемоги 61:23. Найкращими снайперами у складі «Ужгорода» стали Андрій Попадинець та Василь Товтин, котрі набрали по 17 і 15 очок відповідно. Не обійшлося в першому турі й без камбеків. «Карпатські ведмеді» протягом перших двох чвертей домінували над ЗОДЮСШ-УжНУ м. Ужгород, проте у двох заключних 8-хвиинках «ужнівці» змогли переломити хід гри і здобути перемогу (64:58). Найрезультативнішими в цій грі стали Владислав Плешаков (ЗОДЮСШ-УжНУ м. Ужгород) та Карл Бабаті («Карпатські ведмеді»), які набрали по 20 очок.

У матчі між БК «Мукачево» та БК «Хуст» перемогу святкував колектив з міста над Латорицею (56:40). Найбільше балів у скарбничку переможців приніс Євгеній Горячкун (19). «Ужбаскет» протягом усього поєдинку переважав ЗОДЮСШ УжНУ м. Ужгород і завдяки 39 очкам Олександра Крашевського святкував перемогу 68:55. Першу звитягу в сезоні здобув «Виноградів», який виявився сильнішим за ДЮСШ м. Мукачево (64:49). Найбільш вагомий внесок у перемогу виноградівців зробив Денис Ігнатишин (26 очок).

Олег МИКИТА, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини