9415
14:22 18.102017

Олександр Зубковський розповів про старт закарпатської баскетбольної команди на всеукраїнському рівні

Спорт 1938

18 жовтня у Кубку України розпочнеться другий кваліфікаційний раунд.

ЗУБКОВСКИЙ!

На цьому етапі у боротьбу за почесний трофей вступають 15 представників Вищої ліги. Зокрема, її переможець івано-франківська Говерла прийме команду з Закарпаття – Ужгород-УЖНУ-ЗОДЮСШ. Вона є дебютантом Першої ліги. З головним тренером закарпатців Олександром Зубковським спілкуємося про його молодий колектив.

– Команда в Ужгороді бойова, хоч і молода. Її основу складають студенти і хлопці 2001-го року народження. Але є і більш старші. Більше п’яти років ми грали у чемпіонаті Західного регіону. Грали навіть тоді, коли він входив до складу першої ліги. Грали у плей-оф першої ліги, посіли там 4 місце у 2014-му році. Саме тоді західний регіон ще був частиною першої ліги. А зараз останні два сезони ми грали в аматорських лігах. Але завжди є прагнення не зупинятися, вдосконалюватися, ми вирішили – треба брати участь у чемпіонаті України, в офіційних змаганнях.

Хто вас підтримує?

– Нас підтримує Управління молоді та спорту Закарпаття і місцева влада Ужгорода.

Є умови, бо ж у першій лізі треба відповідати певним умовам?

– У нас є сучасний зал нашого Університету – це нова конструкція, яка була придбана завдяки підтримці Президента ФБУ Михайла Бродського. Користуючись нагодою хочу висловити йому щирі слова подяки! Зал гарний, але його ще трохи треба довести до ладу у технічному плані, скажімо, освітлення, роздягальні. А сам зал супер – і балкон, місця для глядачів. Але над вдосконаленням дрібниць працюємо.

Команда укомплектована переважно місцевими, чи є «варяги»?

– Цього року ми хочемо посилити позицію 1-5 номера, а так переважно гратимемо нашими вихованцями. Один гравець є на меті не місцевий. Але хотілося б ще пару досвічених гравців у команду, які б могли допомогти молодим швидше зростати у майстерності. А так робитимемо ставку на місцевих. У нас на цей сезон суперзавдань нема – ми усвідомлюємо, що буде непросто. Навіть коли у попередні роки ми вигравали чемпіонат Західного регіону, то у нас на перших ролях були «варяги», як ви кажете. Але тепер у Вінниці знайшли ресурс, і вони заявилися командою у Першу лігу. Тому нас в сезоні буде важко, і завдання – зростати у майстерності, набувати досвіду.

У вас перший суперник у Кубку України – переможець Вищої ліги Говерла. Знаєте, як нав’язати їм боротьбу?

– Ми розуміємо, що суперник сильний, але вивчили його. Знаємо його сильні і слабкі сторони. Будемо намагатися використовувати свої переваги і спробуємо скористатися недоліками у їхній грі. У першу чергу хочемо діяти від захисту, не дати їм розгулятися. Це дуже важливо.

Федерація баскетболу України

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах