9756
14:16 30.102017

Ужгородські баскетболісти невдало стартували в чемпіонаті України

Спорт 2307

28-29 жовтня в Ужгороді місцевий БК провів поєдинки першого туру чемпіонату України з баскетболу (Перша ліга) серед чоловічих команд.

IMG_3260

Закарпатці потрапили до групи №3, де їм протистоятимуть дві львівські команди, кам’янець-подільська, калуська, чернівецька та тернопільська. Ужгородці проведуть 12 турів і, якщо зуміють потрапити до двійки кращих, пройдуть до наступного раунду змагань.

Дебютний поєдинок команда Олександра Зубковського провела вдома, а в суперниках був чернівецький «Старлайф».

«Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» (Ужгород) – «Старлайф» (Чернівці) – 84:110

Гості на стартових хвилинах заволоділи ініціативою й повели в рахунку. Ужгородці часто фолили, а штрафні кидки суперник реалізовував, тож відрив дедалі збільшувався. Після першої чверті чернівчани були попереду на 7 очок (21:28). Друга 10-хвилинка стала вирішальною в цьому протистоянні. Господарі часто програвали підбори біля кошика як своєї команди, так і суперника. «Старлайф» знову показав високу результативність, і на велику перерву команди пішли за рахунку 38:55.

Ужгородці до свого активу можуть занести хіба що третю чверть. Наші спортсмени діяли по-спортивному агресивно, і це дало результат. Перед заключною частиною зустрічі розрив у рахунку був 10-очковим. Закарпатці вийшли максимально налаштованими на хороший результат і за кілька хвилин скоротили відставання до 6 очок. Здавалося, господарі ще зможуть створити камбек, однак, як виявилося згодом, це був їхній максимум у цій зустрічі. Кінцівку гри «Старлайф» провів потужно, і господарі нічого не змогли протиставити супернику. У підсумку розрив у рахунку став 26 очок. А найбільше балів у складі нашої команди здобули Валентин Рипкоич (25) та Олександр Зубковський (22).

«Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» (Ужгород) – «Старлайф» (Чернівці) – 65:99

Другу зустріч команди розпочали дуже активно, про що свідчать 24 очка за 3 хвилини. Першу половину першої чверті ужгородці грали на рівних, однак згодом мали кілька втрат, і чернівчани вирвалися вперед – 17:30. У другій чверті на майданчику точилася рівна боротьба, і за підсумками 10 зіграних хвилин господарі одне очко відіграли, але вагомий відбиток на рахунку це не залишило (41:53).

Після перепочинку знову спостерігалася перевага гостей. «Старлайф» надійніше діяв у захисті, та й реалізація моментів була куди краща ніж у закарпатців. 24 очки (59:83) перед заключною 10-хвиинкою на 99,9 % свідчили про другу перемогу гостей. У господарів не залишилося сил на рівних протистояти супернику, і «Старлайф» довів свою перевагу до 34 очок (65:99).

Таким чином у стартових домашніх поєдинках «Ужгород-УжНУ-ЗОДЮСШ» залишається без очкового доробку, однак окремо взяті частини зустрічей вселяють надію, що в наступних матчах їм удасться здобути перші очки в сезоні.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини