9826
14:41 2.112017

Закарпатські сноубордисти та гірськолижники провели навчально-тренувальний збір в Австрії

Спорт 1851

Збірна команда Закарпаття з гірських лиж під орудою Мар’яни Фріндт та найкращі сноубордисти краю під керівництвом відомого тренера Яна Чернея провели навчально-тренувальний збір на австрійських льодовиках.

100-74-1

«Упродовж тижня (з 15 по 22 жовтня) ми тренувалися на альпійських льодовиках в Австрії, – розповідає головний тренер збірної Закарпаття з гірськолижного спорту Мар’яна Фріндт. – Ми просто змушені проводили підготовку в Австрії, через те, бо лише там є сніг. Адже з 17 січня наступного року розпочнеться чемпіонат України, до якого хочемо підійти в оптимальній формі, а на Україні зможемо приступити до повноцінної підготовки лише з 8-го січня після новорічно-різдв’яних свят».

В свою чергу тренер сноубордистів Ян Черней залишився задоволеним першим зимовим навчально-тренувальним циклом підгтовки. До слова, у складі його підопічних і колишні гірськолижники, які вирішили перекваліфікуватися й освоюють катання на сноуборді, і вже скоро ми зможемо побачити їх у новій для них дисципліні.

Як зауважив тренер: «Ми провели перший зимовий збір, під час якого поставили гірськолижників на сноуборди, хлопці вдало освоїли катання на дошці в довільній програмі, адже Тарас Ковбаснюк та Віталік Айб лише вперше стали на дошку.

Загалом на зборах були шість спортсменів, які до цього проходили тривалу фізпідготовку в літній період – гірськолижники Віталій Айб, Тарас Ковбаснюк (останній залишився на збір після тренувального циклу підготовки з гірськолижниками) та сноубордисти – Василь Куклишин, Надія Гапатин, та Даніела Сарамака. Дуже задоволений ставленням спортсменів до роботи, і умовами, адже снігу в Європі нині, окрім австрійських льодовиків ще нема ніде. Попри катання, також займаємося фізичними навантаженнями в залі та відвідуємо басейн, які знаходяться поряд. На наступному тренувальному зборі в Австрії, який пройде з 14 по 24 листопада вчитимемося їздити вже по трасі, через місяць знову проведемо черговий десятиденний тренувальний цикл, і вже 20 грудня наші спортсмени стартуватимуть в офіційних міжнародних змаганнях в Австрії.

До слова, в Австрії нині займається й наш майбутній закарпатський олімпієць – гірськолижник Іван Ковбаснюк, який вже виборов право виступати на Зимовій Олімпіаді в Південній Кореї, яка стартує за три місяці в Пхьончхані. Обидва наставники поспілкувалися з Іваном, який перебуває в хорошій формі й продовжує підготовку до майбутніх змагань, повідомляє uzhgorod.net.ua.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах