44222
12:25 18.092024

Студентка УжНУ виборола бронзову медаль чемпіонату світу з пауерліфтингу

Спорт 478

У місті Сент-Полс-Бей (Республіка Мальта) пройшов чемпіонат світу з пауерліфтингу (U-23), в якому у складі національної збірної команди України взяли участь студентка-магістрантка факультету здоров’я та фізичного виховання Ужгородського національного університету Наталія Мага та її тренер, старший викладач кафедри фізичного виховання Андрій Федорішко.

Ужгородська студентка змагалася у ваговій категорії до 57 кг, в якій запекла боротьба за медалі у всіх вправах  велася до останнього підходу. У присіданні вона подолала 165 кг, що на 5 кг вище за її особисте досягнення, а у жимі лежачи на 10 кг перевершила свій рекорд, показаний на травневому чемпіонаті Європи, піднявши 102,5 кг, й виборола у цьому виді програми бронзову медаль. Зафіксувавши у тязі 160 кг, Наталія штурмувала 170 кг і хоча була близькою до успіху, проте вага їй поки що не підкорилася, тож у сумі триборства вона зібрала 427,5 кг і посіла четверте місце.

Зараз спортсменка готується до чемпіонату України серед дорослих і студентів ЗВО, який пройде у грудні й буде відбірковим для участі у відповідних чемпіонатах Європи та світу наступного року.

Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах