44285
08:31 24.092024

На Мукачівському благодійному півмарафоні вдалося зібрати 2,5 млн гривень 

Спорт 240

21 вересня у місті над Латорицею відбулася видовищна спортивна подія Мукачівський благодійний півмарафон, учасниками якого стали близько пів тисячі бігунів.

Останніми роками півмарафони в нашій області набрали великої популярності. Вони викликають неабияку зацікавленість у населення, тож їх стали проводити дедалі частіше. Паралельно розширюється географія проведення і тепер подібні заходи стали відбуватися у різних куточках Закарпаття. Минулого вікенду на черзі було Мукачево. 

Учасники зібралися різного віку та рівня підготовки, тож організатори підготували дистанції на будь-який смак, головним було бажання. Крім традиційної півмарафонської дистанції (21.1 км), також відбулися забіги на 10 км, естафета 4 х 5.25 км, 1-кілометровий благодійний забіг, а  також два дитячі – на 100 і 400 метрів. 

На основній дистанції (21.1 км) найшвидшим виявився киянин Іван Стребков. Другим дістався фінішу мукачівець Сергій Расчупкін, а третім примчав хустянин Артур Гергардт. Серед жінок найспритнішою була ужгородка Оксана Федик. Срібною призеркою стала Анна Мартем’янова зі Львова , а «бронзу» виборола ужгородка Анастасія Даріуш.

На всіх дистанціях точилася цікава боротьба, та головним для усачників був не тільки результат, а й благодійна мета цього івенту. Спільними зусиллями вдалося зібрати 2,5 млн гривень. На цю суму вдалося придбати 2 позашляховика та більше 80 дронів, котрі передали для 3-ї окремої штурмової бригади.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах