44369
13:29 30.092024

У Хусті пройшли спортивно-патріотичні змагання серед освітян

Спорт 187

28 вересня на стадіоні «Карпати» відбулися спортивно-патріотичні змагання серед педагогічних працівників Хустської ОТГ. У заході взяли участь усі колективи загальноосвітніх та середніх спеціальних учбових установ громади.

Почалися змагання з урочистої ходи всіх учасників. Відтак хвилиною мовчання вшанували тих, хто поліг на цій страшній війні. Далі освітян привітали чиновники та професійні спортсмени. Подію було присвячено Дню педагогічного працівника.

«Відрадно, що заходи, які популяризують здоровий спосіб життя відбуваються у нашій громаді вже не вперше, а традиційно. Добре, що освітяни активно долучаються і показують хороші результати під час спортивних поєдинків, – розповів виконувач обов’язки Хустського міського голови Іван Губаль. – Змагаються не тільки представники шкіл та ліцеїв, але й позашкільних установ. Педагоги мають мати хороше здоров’я, адже виконують непросту роботу. Такі ж заходи об’єднують, згуртовують. Та передусім вдячний нашим захисникам, які борються за майбутнє наших дітей».

Учасниця змагань, директорка Хустської СШ №6 наголосила, що разом з колективом щороку приєднується до спортивних подій і щиро радіє, що колектив виступає за фізичне та ментальне здоров’я як молоді, так і між вчителями.

«Ми раді вести здоровий спосіб життя, завжди підтримуємо активний відпочинок, – зізналася вона «Карпатському об’єктиву». – Любимо і подорожі, і змагання. У нас чудовий колектив і ми охоче змагаємося із різних видів спорту. Тим більше, що довкола нас така позитивна енергетика, у всіх позитивний настрій та усіх об’єднує командних дух».

Привітала присутніх на змаганнях і начальниця управління освіти, релігій та у справах національностей Хустської міської ради Олеся Калинич. Вона побажала вдалого старту, легкого фінішу, успішних виступів учасникам, а також духу здорового суперництва та взаємної підтримки.

«Стійкість та воля наших педагогічних працівників надихають, – запевнила вона. – Хоч переживаємо наразі непрості часи, але ми повинні бути оптимістично налаштованими і впевнено долати виклики. Спорт, між іншим, саме дисциплінує у цьому питанні. Ми всі – команда однодумців і хочеться, аби так було й надалі. Спартакіада освітян – це ж не просто змагання, не просто подія «для галочки», але й передусім пропаганда здорового способу життя та захід, який нас усіх єднає».

На стадіоні в той день панувала справді дружня атмосфера, відчувався азарт учасників.

Освітяни показали чудові результати і журі було непросто визначити найкращих.

Та все ж найкращими стали у змаганнях із волейболу: Хустський багатопрофільний ліцей №1 (1 місце), Рокосівський ліцей (2 місце), Хустська ЗОШ І-ІІІ ст. №4 (3 місце). У кульовій стрільбі: Нижньоселищенський ліцей, Рокосівський ліцей, Кірешська початкова школа. У поєдинку з петанку: Ізянський ЗЗСО І-ІІІ ст., Хустський багатопрофільний ліцей №1, Боронявський ЗЗСО І-ІІІ ст. У змаганнях із шахів: Хустський багатопрофільний ліцей №1, Копашнівський ЗЗСО І-ІІІ ст., НРЦ. У неймовірно цікавій та напруженій боротьбі з дартсу перемогли: Хустський багатопрофільний ліцей №1, Липчанський ЗДО та Копашнівський ЗЗСО І-ІІІ ст.

Усі переможці після завершення змагань отримали грамоти, кубки та цінні подарунки.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві за тиждень народилося 38 дітей
16:29
На кордоні з Угорщиною зупинили чоловіка, який виїжджав за документом з ознаками підробки
16:12
Мирослав Білецький під час відрядження у місті Будапешт відвідав офіс Угорської екуменічної служби допомоги
15:58
Які функції виконують освітні експерти під час інституційного аудиту у школах Закарпаття?
15:42
Двоє чоловіків намагалися потрапити в Угорщину, вдаючи з себе військових
15:30
Закарпатські поліцейські проходять військову підготовку перед виїздом на фронт
15:16
Митці з України та ЄС представили виставку творчих робіт, у яких переосмислили культурний зв'язок між Україною та Євросоюзом
15:04
Мирослав Білецький та Андрій Сибіга разом відвідали школу для українських дітей у Будапешті
14:38
На Закарпатті в ДТП загинув чоловік, водій та троє інших пасажирів – у лікарні
14:12
Друга ліга України: «Вільхівці» зіграли внічию, а «Ужгород» поступився
14:00
Всі новини