1037
15:04 25.052016

На Закарпатті відбудеться «Перечинський марафон поштаря Федора Фекти». ФОТО

Спорт 1931

IMG_253524 травня, відбулася прес-конференція з нагоди проведення на Закарпатті Марафону Федора Фекети, який проводиться до річниці першого пів марафону (що відбувся на Закарпатті у 1856 році). Організаторами виступили Перечинська міська рада разом зі спортивними федераціями Закарпаття. На прес-конференції були присутні Іван Погоріляк, міський голова Перечина та Михайло Барник, депутат Перечинської міської ради.

«Перечинський Півмарафон поштаря Федора Фекти» відбудеться 29 травня. Марафон розпочнеться о 17.00 год. в м. Ужгород, на площі Жупанатській, а фінішує в м. Перечин на площі Народній, біля пам’ятника Федора Фекети.

Першим виступив Іван Погоріляк, він розповів, що ідея організувати таке змагання виникла у Михайла Барника, бо на Закарпатті ще не проводили марафони чи пів марафони такого плану. Це буде дуже цікавий і мальовничий маршрут, який буде пролягати біля річки та під лісом. «Ми вирішили організувати цей пів марафон, в честь Федора Фекети, що 30 років носив пошту від села Турья-Ремета до міста Ужгород, а це понад 60-ти кілометрів».

Михайло Барник додав: «До дня Перечина ми хотіли організувати щось цікаве і тому зупинили свій вибір на спортивній тематиці. Дистанція марафону становить 22,2 км. На даний час зареєструвалося близько 30-ти спортсменів, в тому числі з Польщі та Словаччини, тому вже зараз він набув статусу міжнародного. Сподіваємось, що наступного року їх буде ще більше. Учасники отримають сертифікати та пам’ятні медалі, а також грошову винагороду».

В організації заходу сприяє Федерація легкої атлетики Закарпатської області. Кожні 5 км марафону буде точка з водою та фруктами для учасників. На протязі всього змагання учасників будуть супроводжувати медики.

Після завершення змагання, біля пам’ятника Федору Фекети в м. Перечин, буде встановлена меморіальна дошка, на якій кожного року будуть викарбовувати імена переможців марафону.

Для того, щоб всі бажаючі могли відвідати м. Перечин, 29 травня буде виділено додаткове автобусне сполучення «Ужгород – Перечин». Реєструватися для участі у пів марафоні можна навіть в день проведення самого марафону до 16.00.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала Тиждень матерів
16:13
65 000 гривень зібрали учні Ужгородського ліцею «Лідер» під час благодійного ярмарку
15:50
В Ужгороді затримали раніше судимих зловмисників, які обікрали підсобне приміщення новобудови
15:25
Представниця закарпатських угорців на виборах до Європарламенту – Вікторія Ференц
14:57
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
3520 закарпатських водіїв оштрафували за перевищення швидкості
09:36
Гранти для підприємців: успішні історії співпраці з ГО «Неємія»
09:31
Всі новини