10843
11:07 26.122017

Тренери з Мукачева готують на Олімпіаду фристайлістів

Спорт 1643

Нещодавно головний тренер збірної команди України з фристайлу Енвер Аблаєв мав кілька вільних днів і завітав до Мукачева, щоб провести час із сім’єю.

Аблаєв

Мені вдалося поспілкуватися з наставником і дізнатися останні новини з непростого виду спорту, пов’язані з провідними атлетами. Як з’ясувалося, наш фахівець готує до Олімпіади 2 акробатів – Олександра Авраменка (Миколаїв) та Ольгу Полюк (Рівне). Подає надії також могулістка Тетяна Петрова з Івано-Франківська. Загалом спортсмени готові до відповідальних стартів на XXIV«білих» Іграх у корейському Пхьончхані, які стартують уже невдовзі. До того ж техніка шліфується. Головне – щоб атлети впоралися із внутрішніми хвилюваннями та здобули ліцензії.

Тепер збірна готуватиметься за океаном, зокрема 12 січня візьме участь в етапі Кубка світу. Потім будуть ще два такі ж змагання.

Особливо важливо, щоб перепустку на головні старти 2018 року виборов О.Авраменко. Він минулий сезон пропустив через травму, але налаштований рішуче надолужити втрачене. Виконує ж стабільно один і той же стрибок – потрійне сальто з чотирма гвинтами. Це складний виступ, але його в разі успішної демонстрації належно оцінюють судді.

Стосунки в команді робочі, поставлено завдання привезти додому медалі, отож акробати й налаштовують себе на успішні старти.

Цікаво, що ще один відомий у недавньому минулому фристайліст із мукачівською пропискою – Станіслав Кравчук – теж готує збірну країни, але в Казахстані.

Що ж до участі у великих стартах закарпатських спортсменів, то потенційно себе можуть зарекомендувати Олексендр Окіпнюк та Олександра Шнип із Берегова. Однак їм іще потрібно багато працювати, бо поки не мають напрацьованої відповідної програми.

Володимир Тарасюк.

obolok.com.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах