ko.net.ua

Насичений хокейний вікенд в Ужгороді

23–24 грудня на ужгородській ковзанці «Ice Land» проходили видовищні хокейні поєдинки чемпіонату Закарпаття.

Першого змагального дня відбулися два захоплюючі матчі між «Шахтарськими барсами» й «Ужгородськими вовками» та «Спартаком» і «Синевиром», наступного – «Спартак» протистояв «Ужгородським вовкам», а «Синевир» мірявся силами із «Шахтарськими барсами». Уболівальники, котрі мали змогу спостерігати за звітними зустрічами, отримали купу позитивних емоцій, адже команди демонстрували яскравий хокей.

«Шахтарські барси» – «Ужгородські вовки» – 4:5

Обидва колективи виходили на гру максимально сконцентрованими й націленими на позитивний результат. У першому періоді точилася рівна боротьба, однак завдяки кращій реалізації моментів «барси» заволоділи перевагою (2:0). Якщо перше взяття воріт було після вдалих комбінаційних дій, то друге – через неузгоджені дії захисної ланки команди суперника. У наступній частині зустрічі колективи продемонстрували атакуючий стиль гри з трьома забитими шайбами. На заключну перерву номінальні господарі пішли за мінімальної переваги (3:2). У дебюті третьої 25-хвилинки «синевирці» створили хорошу нагоду для взяття воріт і подвоїли перевагу в рахунку (4:2). Далі слово було за «вовками». Гості ввімкнули високий пресинг, чим змусили суперника помилятися. Уже за кілька хвилин їм удалося провести дві гольові атаки і встановити паритет (4:4). «Шахтарські барси» фізично підсіли, а «Ужгородські вовки», відчувши в собі додаткові сили, зуміли провести п’яту результативну атаку. Отож, продемонструвавши міцну спортивну впертість та психологічну стійкість, «вовки» здобули важливу вольову перемогу з рахунком 5:4.

«Спартак» – «Синевир» – 4:6

На старті матчу обидві команди демонстрували атакуючий стиль гри, час від часу забуваючи про роботу в захисті. Уже в першій частині зустрічі вболівальники мали змогу насолодитися п’ятьма забитими шайбами, при чому вони виявилися на будь-який смак: як із близької відстані, так і пострілами з дальньої дистанції. Рахунок на табло за підсумками стартової третини гри був 3:2 на користь гостей. У другому періоді швидкості впали, а тому й забитих шайб стало менше. Команди обмінялися результативними атаками і питання щодо переможця цієї дуелі перенесли на заключну 25-хвилинку. У дебюті третього періоду «Спартак» зрівняв рахунок (4:4) і претендував на позитивний результат. Однак більше сил на фінальний ривок залишилося в «синевирців». Гості діяли потужно й реалізували ще дві гольові нагоди. Удруге повернутися в гру «спартаківці» не змогли, тож «Синевир» довів справу до вікторії (6:4).

«Синевир» – «Шахтарські барси» – 4:0

Багато поціновувачів закарпатського хокею очікували від цього матчу захоплюючого протистояння, однак нав’язати серйозну боротьбу «барсам» не вдалося. З перших хвилин команди задали високий темп гри. Якщо номінальні господарі змогли на хорошому рівні діяти протягом усієї зустрічі, то гості часом здавали свої позиції. Ще в першому періоді «синевирці» відзначились як вдалими командними діями, так і якісними індивідуальними показниками окремих виконавців. Провівши дві результативні атаки в першому періоді, вони зробили вагому заявку на перемогу. У другій третині гри територіальною перевагою володів «Синевир», однак попри велику кількість створених нагод зумів втілити тільки одну (3:0). Господарі цього разу відмінно діяли в захисті, не дозволяючи супернику провести жодної результативної атаки. Наприкінці матчу, граючи в більшості, «синевирці» використали чергову гольову нагоду й довели справу до переконливої звитяги з рахунком 4:0.

«Спартак» – «Ужгородські вовки» – 3:6

З перших хвилин гри «вовки» взяли шайбу під свій контроль і за багатьма показниками переважали суперника. Гості досить легко проходили захисні редути «Спартака», і чи не кожна їхня атака завершувалася кидком по воротах. Якщо для першої шайби «вовкам» знадобилося 8 хвилин, то в період із 10-ї по 13-ту хв. вони провели три результативні атаки. Номінальні господарі ніяк не могли віднайти своєї гри і ще до перерви пропустили п’яту шайбу. Перепочинок пішов «спартаківцям» на користь, і вони почали діяти впевненіше, не дозволяючи супернику постійно загрожувати їхнім володінням. Та все ж шосте взяття воріт гості змогли провести. Рахунок за підсумками двох періодів став і зовсім непристойний – 0:6. Виправити ситуацію «спартаківці» намагалися в заключній 25-хвилинці, і виконати локальне завдання їм таки вдалося. «Вовки» діяли по рахунку, і в певних епізодах розслабленість зіграла з командою злий жарт. «Спартак» на 14-й хв. зумів розмочити рахунок, а на 17-й забив другу шайбу (2:6). Номінальні господарі не зупинялися і, незважаючи на велике відставання в рахунку, активно йшли вперед. За кілька хвилин до кінця поєдинку вони змогли провести третє взяття воріт, однак часу, аби відновити інтригу, в них не залишалося. Таким чином, незважаючи на невдалу останню частину зустрічі, «вовки» здобули переконливу перемогу.

Олег МИКИТА