ko.net.ua

Напередодні Старого Нового року відбулася відкрита першість міста Ужгорода з волейболу

Змагання проходили в ужгородському СК «Юність» і зібрали шість колективів.

Організатори сформували дві групи по три команди. Кожен з колективів мав провести два матчі, за підсумками яких визначалися переможці груп та команди, що посіли другу сходинку. Лідери виходили у фінальний поєдинок, а їхні найближчі переслідувачі боролися за третє підсумкове місце. Варто зазначити, що всі команди були рішуче налаштовані на позитивний результат, а тому на вболівальників чекали цікаві протистояння.

До групи А ввійшли «Ветерани 60+», «Автодор 55+» та «Перспектива». «Ветерани 60+» зі старту турніру демонстрували якісну гру й на стадії групового етапу здобули перемоги в обох поєдинках, причому не віддавши суперникам жодного сету. Доля другого місця вирішувалася в протистоянні «Автодора 55+» та «Перспективи». Саме останні, підібравши правильну тактику, змогли вдало втілити всі свої напрацювання в гру і, здобувши перемогу (2:0), отримали право поборотися за «бронзу».

У групі Б змагалися «Комета» (Ужгородський р-н), ЗОДЮСШ м. Ужгород та «КМН». На жаль, останні, не показавши яскравої гри, посупилися в обох поєдинках і припинили свої виступи вже на ранній стадії змагань. Стовідсотковий результат (дві перемоги у двох поєдинках) дозволив ЗОДЮСШ закріпити за собою лідируючу позицію, а «Комета», перегравши аутсайдера групи – «КМН» (2:0), посіла другу сходинку.

Згодом на поціновувачів волейболу очікував цікавий фінальний поєдинок та не менш захоплююча гра за третє місце. В обох матчах інтрига тривала протягом усієї зустрічі й переможець визначався тільки в третьому сеті.

У бронзовому фіналі зійшлися «Перспектива» та «Комета». Обидва колективи рішуче налаштувалися на позитивний результат, а тому на майданчику було багато боротьби. У підсумку з рахунком 2:1 перемогу святкувала «Перспектива». Спрогнозувати переможця фінального поєдинку (ЗОДЮСШ – «Ветерани 60+») було складно, адже зустрічалися дві сильні команди. Та все ж ЗОДЮСШ у вирішальний момент змогла додати й захопити лідерство, яке не втрачала до кінця зустрічі (2:1).

Таким чином, за підсумками змагань третю сходинку посіла «Перспектива», другими змагання завершили «Ветерани 60+», а переможцями турніру стали волейболісти ЗОДЮСШ м. Ужгород, які залишилися цього дня непереможними.

Олег МИКИТА, фото автора