ko.net.ua

Хокейний вікенд в Ужгороді: яскраво, драматично та несподівано. ФОТО

20–21 січня на ужгородській ковзанці «Ice Land» відбулися поєдинки чемпіонату Закарпаття з хокею.

Першого дня «Спартак» зустрівся із «Синевиром», а «Ужгородські вовки» із «Шахтарськими барсами», наступного – «Ужгородські вовки» протистояли «Синевиру», а «Спартак» мірявся силами із «Шахтарськими барсами».

«Спартак» – «Синевир» – 1:4

Порівняно з минулими поєдинками «спартаківці» додали, за чим можна було спостерігати в цій та наступній зустрічах. Саме номінальні господарі першими відкрили рахунок. Удалося це зробити вже на 7-й хв. гри, однак ще до перерви набуту перевагу вони втратили (1:2). У другій 25-хвилинці «синевирці» більше володіли шайбою, але «Спартак» уміло оборонявся і навіть подекуди становив загрозу для воріт суперника. Забитих шайб у другому періоді вболівальники так і не побачили, однак у заключній третині зустрічі було два взяття воріт. Їх виконав «Синевир». Номінальні господарі мали хорошу нагоду, щоб забити шайбу, однак призначений буліт реалізувати не вдалося.

«Ужгородські вовки» – «Шахтарські барси» – 6:2

Ця гра стала найрезультативнішою у звітному вікенді. А головні події в матчі були під час другої 25-хвилинки. У стартовому відрізку зустрічі спостерігався атакуючий стиль гри у виконанні обох команд. Однак із низки гольових нагод удалося реалізувати тільки одну. На 3-й хв. «Шахтарські барси» повели в рахунку. Після перепочинку «вовки» перехопили ініціативу і включили високий пресинг, котрий приніс свої плоди. Номінальні господарі видали фантастичну 6-хвилинку, під час якої змогли відзначитися п’ятьма (!) забитими шайбами, цим самим майже на сто відсотків гарантувавши собі перемогу. Через чотири хвилини гості провели друге взяття воріт, однак повернути інтригу в цей матч не вдалося. На старті третього періоду «Ужгородські вовки»» відзначилися ще одною результативною атакою й довели справу до переконливої перемоги.

«Ужгородські вовки» – «Синевир» – 3:2

«Синевирці» розпочали зустріч із раннього взяття воріт, проте втримати набуту перевагу їм не вдалося. «Вовки» активно проводили власні атаки й досить швидко вийшли вперед. Мінімальну перевагу номінальні господарі подвоїли у другому періоді (3:1). Гості в заключній частині зустрічі змогли відновити інтригу (3:2) і навіть мали шанси встановити паритет, однак «Ужгородські вовки» надійно відіграли в захисті й утримали переможний результат.

«Спартак» – «Шахтарські барси» – 3:4

Ще один поєдинок, який не обійшовся без кам-беку. «Спартаківці» показали хороший рівень гри і протягом більшої частини матчу втримували лідируючу позицію, тож реально претендували на перемогу, але «барси» відзначилися спортивною впертістю і змогли перевернули все з ніг на голову. Після першого періоду номінальні господарі були попереду 2:0, у другій 25-хвилинці вони потроїли перевагу, однак ще до заключної перерви гості скоротили відставання до мінімуму (3:2). У завершальній частині поєдинку «барси» великими силами пішли вперед і зуміли вирвати вольову перемогу (3:4).

Можемо спостерігати, що в усіх чотирьох матчах були зафіксовані вольові перемоги, а це свідчить про те, що чемпіонат стає яскравішим та непередбачуванішим.

Олег МИКИТА, фото автора