ko.net.ua

Ужгородські «Карпати» поступаються в принциповому західноукраїнському дербі

У рамках 8-го туру жіночої Суперліги України з гандболу ужгородські «Карпати» приймали принципового суперника в боротьбі за золоті нагороди – львівську «Галичанку».

Перед закарпатським колективом стояло непросте завдання – зупинити переможну ходу львів’янок, які в цьому сезоні здобули 14 перемог у 14 поєдинках. «Карпати» показали бійцівський характер і виклалися на сто відсотків, однак чинний чемпіон виявився сильнішим.

«Карпати» – «Галичанка» – 18:24 (12:13)

«Карпати»: Єлизавета Воронько, Тея Чіковані; Тетяна Кильч 4, Анна Лезінська 4, Софія Безрукова 4, Яна Готра 3, Анастасія Мелекесцева 1, Вікторія Гичка 1, Наталія Шипляк 1.

Обидві команди насамперед намагалися надійно відіграти в захисті, а тому на майданчику було багато єдиноборств та ефектних сейвів воротарів. Ужгородки в перші 25 хв. гри демонстрували якісний гандбол і заволоділи 4-очковою перевагою (12:8). Однак втрата лідерів команди та коротка лава запасних не дозволили діяти на високому рівні протягом усієї зустрічі. Потужна 5-хвилинка у виконанні львів’янок дала можливість не тільки наздогнати суперниць, а й вийти вперед (12:13).

Під час перерви гості зробили правильні висновки з допущених у першому таймі помилок і в другій 30-хвилинці за багатьма показниками переважали суперника. Ривок 1:9 із 25-ї по 37-му хв. став вирішальним у цій зустрічі (13:17). Закарпатський ГК на екваторі другого тайму зумів наблизитися до «Галичанки» впритул (16:17), однак сил на фінальний штурм у наших дівчат не залишилося. Підопічні Тетяни Штефан на заключних хвилинах продемонстрували надійну гру й довели справу до чергової звитяги. Цього разу з рахунком 18:24.

«Карпати» – «Галичанка» – 17:19 (8:7)

«Карпати»: Єлизавета Воронько, Тея Чіковані; Яна Готра 6, Софія Безрукова 5, Наталія Шипляк 2, Анна Лезінська 2, Вікторія Гичка 1, Тетяна Кильч 1.

У першій половині зустрічі на майданчику точилася напружена боротьба й лідируючу позицію захоплювали то одні то інші. Значною мірою завдяки хорошій грі воротаря ужгородської команди Єлизавети Воронько на перерву в ролі лідерів пішли ужгородки (8:7).

У звітному поєдинку забитих м’ячів виявилося не так багато, тому важливим був чи не кожен окремо взятий епізод та концентрація гравців. Більшу частину поєдинку «Карпати» перебували попереду й цілком реально претендували на перемогу. На 55-й хв. рахунок був нічийним (16:16), а тому доля переможця цієї дуелі вирішувалася в заключній 5-хвилинці. Міцнішими нерви виявилися у львів’янок. «Галичанка» змогла витиснути зі створених моментів максимум і забити три м’ячі, у той час як ужгородки відповіли тільки одною результативною атакою. Таким чином, і в цьому протистоянні сильнішим виявився львівський колектив.

У наступному турі закарпатки на виїзді протистоятимуть київському «Спартаку». Матчі відбудуться 23–24 лютого.

Олег МИКИТА