12040
15:00 27.022018

Ужгородські «Карпати» впевнено переграли столичний «Спартак»

Спорт 4437

23–24 лютого в рамках 9-го туру жіночої Суперліги України з гандболу серед жіночих команд київський «Спартак» приймав ужгородські «Карпати».

IMG_2202

Закарпатський ГК виходив на звітні поєдинки в статусі фаворита, адже нинішній «Спартак» поки не в змозі конкурувати на рівних із провідними колективами України. Підопічні Бориса Петровського змогли показати хороший рівень гандболу й здобули перемоги в обох матчах.

«Спартак» (Київ) «Карпати» (Ужгород) – 18:30

На стартових хвилинах, поки в діях «спартаківок» була помітна свіжість, інтрига в цьому протистоянні мала право на життя. Однак з часом перевага гостей ставала дедалі більшою, що вело до зростання гандикапу. «Карпатівки» постійно тиснули на ворота суперника, і це приносило свої дивіденди. На 20-й хв. гри закарпатські гандболістки переважали суперника на 8 м’ячів (4:12). «Спартаку» ніяк не вдавалося підібратися до ужгородок упритул, і на перепочинок команди пішли за рахунку 11:17.

У другому таймі картина на майданчику не змінилася. Попри комфортну перевагу, ужгородки не зупинялися й діяли активно протягом усієї зустрічі. Вагомий внесок у перемогу нашої команди зробила Яна Готра, котра відзначилася 9 забитими м’ячами. Хорошу результативність також показали Анастасія Мелекесцева та Анна Лезінська, в активі яких по 5 точних кидків. У підсумку «Карпати» здобули перемогу з рахунком 18:30 і з хорошим настроєм стали готуватися до наступного поєдинку.

«Спартак» (Київ) «Карпати» (Ужгород) – 27:35

Стартовий відрізок був за ужгородками: завдяки злагодженим діям при обороні та якісній грі в нападі вони змогли відірватися від суперника на чотири результативні атаки. На відміну від попереднього поєдинку, цього разу господарки виявили характер і за 5 хвилин до завершення першого тайму впритул наблизилися до гостей (10:11). Завершальні хвилини першої половини матчу були переломними: «Карпати» вдруге відірвалися від суперника (11:15).

Ужгородки майже безпомилково зіграли в другій 30-хвилинці й довели справу до чергової звитяги. Цього разу «карпатівки» святкували перемогу з рахунком 27:35. Найбільше результативних кидків у нашій команді зробили Тетяна Кильч (9), Вікторія Гичка (8) та Яна Готра (7).

Щодо інших поєдинків 9-го туру, то тут не обійшлося без сенсації. Першої поразки в сезоні зазнала «Галичанка». Кривдником львівського клубу став миколаївський «Реал». Перша гра завершилася на користь миколаївок (20:19), а в матчі-відповіді перемогли львів’янки (20:25). Упевнені звитяги над тернопільським «Економуніверситетом» здобули представниці херсонської «Дніпрянки» (26:38, 22:36).

У заключному, 10-му, турі першого етапу змагань ужгородські «Карпати» на виїзді протистоятимуть «Економуніверситету». Поєдинки заплановані на 9–10 березня. Наразі закарпатський колектив у турнірній таблиці займає другу сходинку, поступаючись «Галчанці» дев’ятьма очками.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала Тиждень матерів
16:13
65 000 гривень зібрали учні Ужгородського ліцею «Лідер» під час благодійного ярмарку
15:50
В Ужгороді затримали раніше судимих зловмисників, які обікрали підсобне приміщення новобудови
15:25
Представниця закарпатських угорців на виборах до Європарламенту – Вікторія Ференц
14:57
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
3520 закарпатських водіїв оштрафували за перевищення швидкості
09:36
Гранти для підприємців: успішні історії співпраці з ГО «Неємія»
09:31
Всі новини